Vaiz maaşları ne kadar oldu, en düşük vaiz maaşı kaç TL?
Memurlara uygulanacak %25'lik zam oranından sonra vaiz maaşlarının kaç TL olacağı gündemdeki yerini aldı. Vaiz maaşları ne kadar oldu, en düşük vaiz maaşı kaç TL? İşte vaiz maaşlarına uygulanacak zam oranı ve maaş detayları.

Oluşturma Tarihi: 2023-01-03 21:47:08

Güncelleme Tarihi: 2023-01-03 21:47:08

Enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur maaşlarına gelecek olan zam oranı da açıkladı. Buna göre vaiz maaşları merak konusu haline geldi. İşte güncel vaiz maaşları...

Vaiz maaşları ne kadar oldu?

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında mesleğe yeni başlamış bir vaiz 7 bin 510 TL maaş alıyordu. Temmuz ayında gelen ikinci zammın ardından en düşük vaiz maaşı 10 bin 640 TL'ye yükselmiş oldu. 2023 yılı memur zam oranı %25 olarak belirlendi ve vaizlerin maaşını 2 bin 660 TL eklenmiş oldu. Buna göre 2023 yılı en düşük vaiz maaşı 13 bin 300 TL'ye yükseldi.

En düşük vaiz maaşı kaç TL?

Yapılan %25'lik zammın ardından en düşük vaiz maaşı 13 bin 300 TL'ye yükselmiş oldu. Bu rakam mesleğe yeni başlamış bir vaizin maaşı olarak hesaplanmıştır. Dereceye göre vaiz maaşlarında artış gözlemlenmektedir.

Vaizin görevleri nelerdir?

Vaizler cami içinde ve dışında oldukça geniş bir sahada çalışmalarını sürdürürler. Diyanet işleri Başkanlığı tarafından belirlenen cami, konferans salonu, yaşlılar yurdu, ceza ve tevkif evleri, çocuk esirgeme kurumları, öğrenci yurdu hastane gibi benzeri yerlerde görevlendirilerek vaaz veren halkın sorularını cevaplayan ve Kur'an kurslarında dersler veren kişidir. Bunun yanı sıra aizler Aile İrşat ve Rehberlik bürolarında da görev yapmaktadırlar.