Vestel’den dev otomotiv hamlesi: Elektrikli araçlara yatırım zamanı geldi!

Vestel CEO'su Ergün Güler, otomotiv sektörünün artık tüketici elektroniği haline geldiğini belirtti. Elektrikli araç ve enerji depolama sistemleri ile global bir oyuncu olma hedefindeler!

2024-09-26 10:25:22

Vestel CEO'su Ergün Güler, otomotiv sektörünün artık tüketici elektroniği haline geldiğini belirterek, Vestel'in bu alandaki 40 yıllık birikimini ve kalitesini otomotiv sektörüne aktardıklarını duyurdu. Şirket, sürdürülebilir elektrikli araç şarj istasyonları ve enerji depolama sistemleriyle global bir oyuncu olmayı hedefliyor.

OTOMOTİVDE YENİ DÖNEM

Güler, otomotivdeki paradigmaların değiştiğini ve içten yanmalı motorlardan elektrikli araçlara geçişin yaşandığını ifade etti. “Mobilite” alanında uzun yıllardır yatırım yaptıklarını vurguladı.

VESTEL'İN HEDEFLERİ

Vestel, ileri teknoloji yazılım, ekran ve şarj çözümleri ile otomotiv sektöründe global bir oyuncu olma hedefine doğru ilerliyor. Güler, elektrikli araçların ekranlarını üreteceklerini ve bu alanda TOGG gibi önemli projelerle iş birliği yapacaklarını söyledi.

UÇAK EKRANLARI DA VESTEL'DEN

Vestel, uçak içindeki ekranları da üreteceğini açıkladı. Güler, bir global hava yolu şirketi ile anlaşma sağladıklarını ve bu şirketin 300 adetlik filosunun ekranlarını üreteceklerini duyurdu.

ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ

Güler, enerji depolama alanında da önemli gelişmelere imza atacaklarını belirtti. Türkiye ve Avrupa'da çıkarılan yeni yasalarla yenilenebilir enerji sistemleri ile uyumlu enerji depolama sistemleri kuracaklarını ifade etti.

PAZAR BÜYÜKLÜĞÜ VE HEDEFLER

Vestel'in hedeflediği pazar büyüklüğü 580 milyar dolar. Güler, 2030 yılında elektrikli araç ekosisteminin büyüklüğünün 3 trilyon dolar olacağını ve Vestel'in bu pastadan önemli bir pay almak istediğini açıkladı.

Altın yeniden yükselişte

Kredi kartlarına ilişkin yeni düzenleme

İkinci El Araç Satışında Güven Dönemi Başladı: Ödeme Artık Güvende!

Altında tarihi zirve! İşte 27 Eylül 2024 çeyrek ve gram altın fiyatları

Yılın son düzlüğünde altın ve mevduat yarışı: hangi yatırım kazandıracak?

Türkiye'nin en iyi 5 market zinciri