Yataş Grup Güvenli Üretim Belgesi’ni Aldı
Yataş Grup, Covid-19 sürecinde güvenli üretim yaptığını belgeledi. Türk Standardları Enstitüsü tarafından yapılan denetimleri geçerek Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’na uygun üretim yaptığı tespit edilen Yataş Grup, Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazandı.

Oluşturma Tarihi: 2020-06-10 22:49:54

Güncelleme Tarihi: 2020-06-10 22:49:54

 

 

Yataş Grup, koronavirüs pandemisine karşı üretim tesislerinde aldığı önlemlerle Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan denetimlerinin ardından uluslararası geçerliliği bulunan Güvenli Üretim Belgesi'ni almaya hak kazandı. Böylece Yataş Grup'un güvenilir ve hijyenik standartlara uygun üretim yaptığı da tescillemiş oldu. Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin hemen ardından aldığı önlemleri hızla hayata geçiren Yataş Grup, bu belge ile sadece müşterilerinin değil çalışma arkadaşları ve onların ailelerinin de sağlık ve güvenliğine verdiği değeri gözler önüne serdi. Yataş Grup, üretim sürecinden başlayarak satın alınan ürünlerin evlere giriş anına kadar tüm proseslerinde gerekli tüm önlem ve hijyen tedbirlerini alarak ne kadar güvenilir bir marka olduğunu bir kez daha gösterdi

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Yataş Grup CEO'su Nuri Öztaşkın şunları söyledi: “Tüm dünya zorlu bir dönemden geçiyor. Birçok sektör gibi mobilya sektörü de bu süreçten ciddi bir şekilde etkilendi. Türk Standardları Enstitüsü tarafından hayata geçirilen Güvenli Üretim Belgesi'nin bu anlamda çok faydalı olacağına, uluslararası geçerliliği olduğu için ihracata da katkı sağlayacağına inanıyoruz. Şu anda sadece üretim tesislerimizde değil Yataş Grup'un tüm departmanlarında önlemlerimizi fazlasıyla aldık ve her zaman “Önce insan” diyerek bu önlemlerden ödün vermeden çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin ve sektörümüzün bu süreci en kısa sürede, en az hasarla atlatmasını diliyoruz.”

Güvenli Üretim Belgesi, Türk Standardları Enstitüsü tarafından yapılan; işletmenin giriş ve çıkışları, üretim, ofis, mutfak, yemek salonları, bekleme odaları, sağlık birimleri, ibadethaneler, asansör, seyahat araçları, personel servisleri, tuvaletler, soyunma odaları, duşlar, misafirhaneler, kreşler, çamaşırhaneler dahil tüm sahalarda gerekli risk değerlendirilmesinin yapılıp yapılmadığı, enfeksiyon önleme ve kontrol eylem planlarının hazırlanıp hazırlanmadığı, temizlik ve dezenfeksiyon planları hazırlanıp hazırlanmadığı ve alınan tüm tedbirlere uyulup uyulmadığı gibi tetkikler sonucunda veriliyor.