Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Yemek Kartı Vergi Avantajı Nedir?

Yemek kartları çalışan yaşamına konfor katan hizmetler arasında yer almaktadır. Çalışanlar yemek kartları ile yüzlerce farklı harcama noktasından yararlanarak bütçelerini diledikleri gibi kullanabilirler. Ayrıca teknolojik sistemlere sahip olan bu ürünlerin özelliklerini kullanarak harcama yönetimlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-07-25 16:28:15

Yemek Kartı Vergi Avantajı Nedir?

Bu hizmetler çalışanlara sunulan faydalarla bilinseler de işverenlere de birçok avantaj getirmekte. Vergi avantajı yemek kartı ile elde edilen fırsatlardan birisi. Yemek kartı vergi avantajına dair tüm detaylar burada.

Ekonomik Bir Yan Hak Seçeneği: Yemek Kartları

Yemek kartları çalışanların yemek ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan ve işverenler tarafından sağlanan bir ödeme aracıdır. Bu kartlar, belirli restoranlarda, kafelerde ve marketlerde kullanılabilir. Yemek kartları bu özelliklerinin yanında çalışanlara ve işverene vergi avantajı da sağlar. Çünkü Türkiye'de yemek kartları ile sağlanan yemek yardımı belirli bir limite kadar vergi kalemlerinden muaf tutulur. Bu durum hem işverenlerin hem de çalışanların maliyetlerini düşürmelerine yardımcı olur. Yani yemek yardımını bu hizmetle sunan işletmeler maliyet açısından da bir hayli karlı konumdadır.

Yemek Kartlarında Hangi Vergilerden Muaf Tutulur?

İşverenler yemek desteğini yemek kartlarıyla sunmayı tercih ettikleri takdirde bir takım vergi kalemlerinden muaf tutulmaktadır. Bu vergi kalemlerini şu şekilde sıralamak mümkün:

-KDV İndirimi
-Gelir Vergisi
-Damga Vergisi
-SGK Primi İşçi Payı
-İşsizlik Sigortası İşçi Payı
-SGK Primi İşveren Payı
-İşsizlik Sigortası İşveren Payı

Yukarıda sıralanan vergi kalemlerinde sunulan muafiyet payları yıldan yıla farklılık gösterebilir. Bununla birlikte muafiyet oranları ve belirlenen günlük yemek bedeli Gelir Vergisi Kanunu'nunda yayınlanır. Güncel oranları ve günlük yemek bedelini öğrenmek için kapsamlı bir hizmet sunan kurumsal yemek kartı markasından destek almak yerinde olacaktır.

Diğer Yemek Kartı Avantajları

Yemek kartı hizmetleri vergi muafiyetinin yanı sıra hem işverene hem de çalışana birçok farklı avantajla sunulmaktadır. İşveren tarafında sunulan diğer avantajların başında ölçeklenebilir ve yönetilebilir maliyet gelir. Yemek kartlarının sahip olduğu gelişmiş altyapılar bütçe yönetimini kolaylaştırır. Ürünlerle birlikte sunulan uygulamalar çalışanlara yatırılan yemek bedeli tutarının hesaplanmasını ve yatırılmasını mümkün kılar. Ayrıca muhasebe süreçlerinde ihtiyaç duyulan dokümanların rahatlıkla elde edilmesini sağlar.

Bu ürünlerin işverenler için sunduğu diğer avantajlar arasında ise birbirinden özel kampanyalar ve puan kazanma fırsatı vardır. Bazı yemek kartı sistemleri harcadıkça puan kazanılmasını sağlayan bir düzene sahiptir. Çalışanlar bu fırsattan yararlanarak harcadıkça puan kazanabilir, kazandıkları puanlarla da harcama yapabilir. Buna ek olarak firmaların markalarla yaptıkları özel kampanyalar da çalışanlar için büyük bir avantajdır. Çalışanlar yemek kartı firmalarının markalarla yaptıkları anlaşmalardan yararlanarak ihtiyaçlarını ekonomik bir şekilde karşılayabilir. Bu tür ayrıcalıklar çalışanların hayat kalitesinin artırdığını söylemek mümkün. Çalışanların motivasyonunu yükseltmek ve işleriyle olan bağlarını artırmak için yemek kartı hizmetleri doğru adres olabilir.

Haber Ara