Dolar

34,0490

Euro

37,9099

Altın

2.829,01

Bist

9.648,00

10 Eylül hava durumu: İzmir’de sağanak, İstanbul’da güneş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Eylül itibarıyla bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Muş ve Ağrı çevrelerinde sel riski bulunurken, İzmir’de gök gürültülü sağanak bekleniyor. İstanbul’da ise hava parçalı bulutlu ve sıcaklık 29°C.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-10 06:51:55

10 Eylül hava durumu: İzmir’de sağanak, İstanbul’da güneş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, 10 Eylül Salı günü Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. "Muş ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor" ve bu bölgelerde ani sel, su baskını gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Ayrıca, diğer illerde ise parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı tahmin ediliyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'den gelen son tahminlere göre, "Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'in bazı bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor". Özellikle Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de sağanak yağışlar, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde gök gürültülü sağanaklar etkili olabilir.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR HAVA DURUMU

İstanbul'da günün büyük bölümünde "parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken sıcaklıklar 29°C seviyelerinde olacak". İzmir'de ise sağanak yağış ve gök gürültülü hava etkili olurken, sıcaklıklar 31°C'ye kadar çıkacak. Ankara'da ise hava açık ve parçalı bulutlu, sıcaklık ise 33°C.

YAĞIŞLAR VE SEL RİSKİ

Muş ve Ağrı'nın bazı bölgelerinde kuvvetli yağışların yaşanması bekleniyor. "Bu bölgelerde ani sel ve su baskını gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olması öneriliyor". Yağış anında kuvvetli rüzgarlar ve yerel dolu yağışı gibi etkiler de görülebilir.

Haber Ara