Dolar

34,0649

Euro

37,9678

Altın

2.801,70

Bist

9.774,49

15 TEMMUZ Şehitler Köprüsü nde ip üzerinde yürüyüş. Jaan Roose tarih yazdı

Jaan Roose, Asya’dan Avrupa’ya 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 1074 metre uzunluğundaki ip üzerinde gerçekleştirdiği tarihi yürüyüşle adını tarihe yazdırdı. Kıtalararası geçiş yaparak büyük bir başarıya imza attı!

3 Gün Önce Güncellendi

2024-09-16 11:27:29

15 TEMMUZ Şehitler Köprüsü nde ip üzerinde yürüyüş. Jaan Roose tarih yazdı

Estonyalı slackline sporcusu Jaan Roose, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 1074 metre uzunluğundaki ip üzerinde gerçekleştirdiği tarihi yürüyüşle Asya'dan Avrupa'ya geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen Continental Pass etkinliği, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

KITTALARARASI İP ÜZERİ YÜRÜYÜŞÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Ortaköy'de toplanan kalabalık, Jaan Roose'un deniz seviyesinden 165 metre yüksekteki ip üzerinde gerçekleştirdiği 47 dakikalık yürüyüşü hayranlıkla izledi. Roose, böylece ip üzerinde kıtalararası geçiş yapan ilk kişi oldu.

"BOĞAZ'IN GÜZELLİĞİ EŞSİZDİR"

Roose, yürüyüşün ardından Türk bayrağı ile kısa bir yürüyüş daha yaparak gösterisini taçlandırdı. Etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, "Boğaz, binlerce yıllık kültürel öneme ve inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip. Bunu değişken hava koşulları ve güçlü deniz akıntılarıyla birleştirince ip üzerinde yürümek için eşsiz bir yer oldu. Tarih yazdım, dolayısıyla çok mutluyum." dedi.

GEÇTİĞİMİZ YILIN REKORTMENİ

Jaan Roose, geçen yıl Katar'da dünyanın en uzun tek bina slackline yürüyüşünü gerçekleştirmişti.

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara