Dolar

34,0659

Euro

38,0054

Altın

2.803,97

Bist

9.774,49

16 Eylül'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Eylül için birçok ilde kuvvetli yağış uyarısında bulundu

3 Gün Önce Güncellendi

2024-09-16 08:29:53

16 Eylül'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Eylül için birçok ilde kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde, özellikle Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olması ve olumsuz hava koşullarına neden olması bekleniyor.

GENEL HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Eylül hava durumu tahminlerini açıkladı. Ülkenin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz'in iç ve doğu bölgeleri parçalı ve çok bulutlu olacak. Trakya, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, İstanbul, Çanakkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Niğde'nin güneyi ve Kayseri'nin doğusu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Ardahan çevrelerinde kuvvetli, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece azalması, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmadan devam etmesi öngörülüyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden, kuzeydoğu kesimlerde ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Ardahan çevrelerinde kuvvetli, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz ediyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

  • MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Trakya ve İstanbul çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • EGE: Az bulutlu ve parçalı bulutlu.
  • AKDENİZ: Az bulutlu, iç kesimlerde ve doğuda parçalı bulutlu, Adana ve çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • İÇ ANADOLU: Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu, bazı bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Karabük, Bartın çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarda kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağışlı.
  • DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, kuzey ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu, Erzurum ve çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, batısında yer yer parçalı bulutlu.

DENİZLERDE HAVA

  • KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, batısında öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • EGE: Parçalı ve az bulutlu, kuzeyinde öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunda aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • VAN GÖLÜ: Parçalı ve az bulutlu.
SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara