2022 avukat asgari ücret tarifesi zammı | Avukatları yakından ilgilendiren bir haberi Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu duyurdu. Feyzioğlu açıklamasında avukatlık asgari ücret tarifesine zam yapıldığını açıkladı. Açıklama sonrası binlerce avukat avukatlık asgari ücret tarifesine ne kadar zam yapıldığını ve avukatlık asgari ücret tarifesinin ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Peki 2022 avukatlık asgari ücret tarifesi zammı ne kadar oldu? Avukatlık asgari ücret tarifesine ne kadar zam geldi?
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan flaş bir açıklama geldi. Feyzioğlu, avukatlık asgari ücret tarifesine zam yapıldığını duyurdu. Feyzioğlu açıklamasında "Biraz önce Resmi Gazete'ye avukatlık asgari ücret tarifesini enflasyon oranının üzerinde yüzde 25 artışla gönderdik. Maliye Bakanımız, Adalet Bakanımız ile yakın bir çalışma içinde" dedi. Metin Feyzioğlu'nun açıklamasının ardından 2022 avukatlık asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
2022 avukatlık asgari ücret tarifesi zammı ne kadar oldu?
Avukat vekalet ücreti ve avukatlık asgari ücret hesaplama işlemleri için kullanılacak olan 2022 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi listesi, 20 Kasım 2021 tarihli ve 31665 Sayılı Resmî Gazete ile yayımlanarak ilan edildi.
İşte 2022 avukatlık ücret tarife listesi
Avukat nedir?
Avukat, hukuk fakültesi mezunu, avukatlık stajı yapmış, avukatlık mesleğini serbest veya bir kuruma bağlı olarak icra eden kişidir. Avukatın eş anlamlıları aklavcı ve vekil sözcükleridir. Avukatların faaliyette bulunması için baroya kaydolmaları zorunludur (Kurum avukatları baroya bağlı çalışmak zorunda değildir)[5][kaynak belirtilmeli]. Genellikle çalıştıkları şehirde bulunan baroya kayıtlı olarak faaliyet gösterirler. Avukat, uyuşmazlıkların doğumundan başlayarak, mahkeme aşaması ve hakkın teslimine kadar olan süreçte kişileri temsil eder. Avukat sadece iş ve dava takibi yapmaz, aynı zamanda hukuki konularda danışmanlık, hakemlik, arabuluculuk görevlerini de yerine getirebilir.
Avukatlar, bir hukuk diplomasına ve avukatlık ruhsatına sahiptirler. İnsanlar yasa ile ilgili bir sorun yaşarlarsa ilgili avukatlara danışırlar. Kişi, başkasına dava açmak için bir avukattan yardım alabilir. Kural olarak davalarda kişileri temsilen bir avukatın bulunması şart değilse de, zorunlu müdafilik gibi kanunla öngörülen bazı durumlarda kişilerin bir avukatı olmadan dava sürdürülemez. Avukat mahkemeler başta olmak üzere tüm devlet kurumları ve tahkimler karşısında müvekkilinin haklarını savunmakla yükümlüdür. Kişi suçla itham edildiğinde, bu suç iddiasını bertaraf etmek amacıyla da avukatlar devreye girer.
Avukatlar farklı ortamlarda çalışabilir. Örneğin devlet kurumlarında memur olarak, özel şirketler bünyesinde işçi olarak, başka bir avukata bağlı olarak çalışabilirler veya başka avukatlarla bir araya gelerek avukatlık ortaklığı kurabilirler.