2022 Kasım-Aralık ek ders ücreti aynı anda mı yatacak? Aralık ek ders ne zaman yatar?

Öğretmen gelirlerinde önemli bir yere sahip ek ders ücretleri yılın sonlarına doğru gelindikçe öğretmenler tarafından merak ediliyor. 2022 Kasım-Aralık ek ders ücreti aynı anda mı yatacak? Aralık ek ders ne zaman yatar? soruları MEB'de görev yapan sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler tarafından sıkça soruluyor. Öğretmen ek ders ücretleri normalde bir sonraki ayın ilk haftalarında hesaplara yatıyor ancak Aralık ayında hem Kasım hem de Aralık ayının ek ders ücreti hesaplara yatacak. İşte Aralık ek ders ücretlerine dair detaylar...

2022-12-08 13:39:10

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli olan öğretmenler maaş karşılığı girdikleri dersin dışında girdikleri her ders için ek ders ücreti alıyor. Öğretmen gelirlerinde önemli bir yere sahip olan ek ders ücretleri pek çok öğretmen tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. 2023 yılında öğretmen maaşlarına yapılacak zammının açıklanmasının ardından ek ders ücretlerinin de yeni yılda ne kadar olacağı eksinleşecek.

2022 Kasım-Aralık ek ders ücreti aynı anda mı yatacak?

Öğretmenler normal şartlarda ek ders ücretlerini bir sonraki ayın ilk haftasında alıyordu ancak Aralık ayına gelindiğimizde yıl sonu hesaplamalarının yapıldığı için ek ders ödemeleri Ocak ayına kalmadan tamamlanıyor. Öğretmenler Aralık ayında hem Kasım hem de Aralık ayının ek ders ödemesini alacak. Bir sonraki ayda ise ek ders ücerti ödemesi yapılmayacak.

2022 Aralık ek ders ücreti ne zaman yatacak?

Binlerce öğretmenin beklediği ek ders ücretleri Aralık ayının sonlarına doğru hesaplara yatması bekleniyor. Öğretmenler Aralık ayında 2 aylık ek ders ücreti alacak.

2023 Öğretmen maaşı ne kadar olur?

Öğretmen maaşlarına yapıalcak zam oranı henüz kesinleşmedi. Ocak ayında enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranının da netleşmesi bekleniyor. Tahminlere göre öğretmenlere yüzde 30'un üzerinde bir zam gelebilir.

İmam hatip müdüründen şok edici şiddet: Kadın müdürün kapısını kırdı!

Hafta sonu Türkiye genelinde yağışlı geçecek!

İstanbul trafiği yine durma noktasında: İBB verileri şok etti

Kezzap saldırganının savunması! Instagram videosu ortaya çıktı

Mehmet Şef'in sabrı taştı: 'Seni kolundan tuttuğum gibi dışarı atarım!'

Meteoroloji son hava durumu raporunu yayınladı!