2022 Sağlık Bakanlığı işçi alımı | İŞKUR Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 sürekli işçi başvurusu başladı mı? Temizlik işçisi-şoför
2022 Sağlık Bakanlığı işçi alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek isteyen binlerce kişi İŞKUR başvurularının başlamasını sabırsızlıkla bekliyor. Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakanlık bünyesine 11 bin 317 sürekli işçi açılımı yapılacağını ve bu alımlar için başvuru kılavuzunun İŞKUR'a iletildiğini duyurdu. Peki İŞKUR Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 sürekli işçi başvurusu başladı mı? İŞKUR Sağlık Bakanlığı işçi alımları ne zaman yapılacak, KPSS şartı var mı?

Oluşturma Tarihi: 2022-11-18 12:16:45

Güncelleme Tarihi: 2022-11-18 12:16:45

Sağlık Bakanlığı bünyesine sağlık personeli ve işçi alımı yapılacak. Alımlara dair net sayıları Bakan Koca geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Niğde'de Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Fahrettin Koca 85000 sağlık personeli alımının ilk etabında 42 bin 500 alım yapılacağını, bunların 11.317'sinin sürekli işçi geri kalanlarının da sağlık personeli oalcağını duyurmuştu. Peki 2022 Sağlık Bakanlığı işçi alımı ne zaman? İŞKUR Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 sürekli işçi başvurusu başladı mı? Bakan Koca'nın son açıklamasıyla heyecan giderek arttı. Bakanlık bünyesinde işçi olarak atanmak isteyenler şimdiden başvuruların başlayıp başlamadığını sorguluyor.

2022 Sağlık Bakanlığı işçi alımı

Bkan Koca 18 Kasım'da sosyal medaydan yaptığı açıklamada atama ve alımlara dair sayıları paylaştı. Koca "31.183'ü sözleşmeli personel, 11.317'si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500'ünün alımı için dün başvuru kılavuzları İŞKUR'A, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM'ye gönderildi." dedi. Açıklaamya göre İŞKUR aracılığıyla Sağlık Bakanlığı'na 11 bin 183 sürekli işçi alımı yapılacak.

İŞKUR Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 sürekli işçi başvurusu başladı mı?

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı için başvuru süreci henüz başlamadı. Bakan Koca başvuru kıavuzlarının henüz daha yeni İŞKUR'a gönderildiğini belirtti. İŞKUR ağlık Bakanlığı içi alımı başvurularının nümüzdeki günlerde yapılacak duyuru ile başlaması bekleniyor.

İşçi alımı hangi branş ve alanlarda?

Sağlık Bakanlığı işçi alımlarının hangi branşlarda olacağı ise henüz netlik kazanmadı. İŞKUR'da yayınlanacak kılavuz sonrası alımlarına hangi alanlara yapılacağı belli olacak. Alımların ağırlıklı olarak emizlik alanında olması bekleniyor.

İŞKUR Sağlık Bakanlığı işçi başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR üzerinden başvuru yapmak isteyenler öncelikle İŞKUR'a kayıt olmalı ve özgeçmişini oluşturmaldır. Ardından kendi yaşadığı şehire ve özelliklerine göre iş başvurusu yapabilir. İŞKUR iş başvuru süreci ise önümüzdeki günlerde ilan edilecek ve İŞKUR üzerinden başvuruların alınmasına başlanacak.

İŞKUR nedir?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.