Türkiyenin öğrenci sayısı bakımından en kalabalık fakültesi olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde yılın belli dönemlerinde sınavlar düzenleniyor. Bu sınavlar ülke genelinde merkezi sisteme göre yapılıyor. Aynı anda başlayan AÖF sınavlarında milyonlarca kişi ter döküyor. AÖF sınavlarının aksamadan yürütülmesi içn öğretmenler ve kamu personelleri de sınav görevlisi olarak bu sınavlarda yer alıyor. 2023 yılında zamlı olarak ödencek AÖF sınav görevli ücretlerinin ne zaman hesaplara yatacağı ise marak konusu oldu.
2023 AÖF sınav görevli ücreti ne kadar?
2023 yılında kamu personellerinin maaşına gelen zamla birlikte sınav görevi ücretlerinde de artışa gidildi. 2023 AUGİS AÖF sınav görevli ücretlerine de zam yapıldı. Buna göre AUGİS gözetmen sınav görevli ücretinin 220 TL seviyesine çıkacağı tahmin ediliyor. AÖF sınavlarında hafta sonu 4 oturumda gözetmen olarak görev alanlar 880 TL ücret alır. İki oturum gözetmen olanlar ise 440 TL sınav görevli ücreti alır.
2023 AÖF sınav görevli ücreti ne zaman yatar?
AÖF sınav görevli ücretlerinin sınavın tamamlanmasının üzerinden bir kaç hafta içinde hesaplara yatması bekleniyor. AÖF sınav görevli ücretlerinin ne zaman yatacağına dair ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.
2023 AÖF sınavları ne zaman?
Güz Dönemi Ara Sınavı 10-11 Aralık 2022
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 21- 22 Ocak 2023
Bahar Dönemi Ara Sınavı 15- 16 Nisan 2023
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27- 28 Mayıs 2023
Yaz Okulu Sınavı 19 Ağustos 2023
AÖF sınavları saat kaçta başlayacak?
Cumartesi-Pazar günleri uygulanacak olan sınavlar sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumdan oluşacak. Sabah oturumları saat 09.30'da başlayacak olup, öğleden sonraki oturum ise 14.00'da gerçekleştirilecek.
AUGİS nedir?
Açıköğretim Fakültesi sınavlarında görev almak isteyen kamu personelleri tarafından kullanılan bir sınav görev isteme sistemidir. Sınavda grev almak isteyenler AUGİS üzerinden giriş yaparak başvuruda bulunabiliyor.
Açıköğretim nedir?
Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim arasındaki fark: Uzaktan Öğretimde derslerin Canlı Ders olarak yapılmasıdır.