Kamu kurum ve kuruluşlarına yeni personel alımları yapılmaya devam ediliyor. Personel açığı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı'na binlerce yeni işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Personel alımı ilanına göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine 4538 işçi alınacak. Diyanet işçi alımlarına başvurmak isteyen vatandaşlar ise 2023 Diyanet İşleri personel alımı branş dağılımı belli oldu mu? Diyanet işçi alımı (güvenlik, aşçı, temizlikçi, şoför) kaç kişi alınacak? sorularına yanıt arıyor. İşte 2023 Diyanet personel alımına dair detaylar...
2023 Diyanet İşleri personel alımı branş dağılımı
Diyanet İşleri Başkanlığı'na 4538 personel alımı yapılacak. Personel alımları konusunda branş dağılımı da belli oldu. Buna göre; 235'i kadın, 444'ü erkek 679 aşçı, 1118'i kadın, 853'ü erkek toplam 1971 temizlik personeli, 746'sı kadın, 1091'i erkek olmak üzere de toplam 1837 koruma ve güvenlik görevlisi ile 51 şoför alımı yapılacak.
Diyanet işçi alımı (güvenlik, aşçı, temizlikçi, şoför) kaç kişi alınacak?
Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı detayları belli oldu. 679 aşçı, 1971 temizlik personeli, 1837 koruma ve güvenlik görevlisi ile 51 şoför alınacak.
2023 Diyanet İşleri personel alımı başvurusu başladı mı?
Başvurular 26 Nisan'da başladı. Başvurular 5 Mayıs Cuma günü saat 16.30'a kadar "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden tamamlanabilecek. Başvuru şartları ve aranan niteliklere ilişkin bilgilere Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinden ulaşılabilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı işçi alımı başvurusu KPSS şartı var mı?
Adayların 2022 yılı KPSS (B) grubundan, ön lisans mezunları için KPSSP93; ortaöğretim mezunları (lise veya dengi okul) için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan alması gerekiyor.
DİB personel alımı şartları
1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,
2. 2022 yılı KPSS (B) grubundan ön lisans mezunları için KPSSP93; ortaöğretim mezunları (Lise veya dengi okul) için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
3. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
4. Son başvuru tarihi itibarıyla18 yaşını doldurmuş olmak,
5. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
6. Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak.
Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ya da kısa adıyla Diyanet, 3 Mart 1924 tarihinde Şeriyye ve Evkaf Vekaleti'nin yerine kurulan, İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli kurumdur. Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 429 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı bir teşkilat olarak kurulmuştur. 9 Temmuz 2018'de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştır.
Anayasanın 136. maddesinde, "Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir." hükmü yer almaktadır.