Dolar

34,2462

Euro

37,6066

Altın

2.929,33

Bist

9.102,64

2023 TR-YÖS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

13 yıl aradan sonra ilk defa YÖS sınavı gerçekleştirildi. Türkiye'de okumak isteyen yabancı öğrencilerin girdiği sınavın sonuçları merakla bekleniyor.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-30 11:55:04

2023 TR-YÖS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Daha önceki senelerde yurt dışından ülkemize üniversite okumak isteyenlerin girdiği YÖS sınavı uzunca bir süre yapılmamıştı. Yıllar sınra TR-YÖS sınavı yeniden düzenlendi. ÖSYM tarafından yapılan sınavlara katılanlar Türkiye'de istedikleri bölümü ve üniversiteyi kazanabilmek için ter döktü. 80 sorunun sorulduğu sınavda adaylar sınavın ardından sonuçların açıklanacağı tarihi heyecanla beklemeye başladı.

2023 TR-YÖS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından düzenlenen TR-YÖS sınavı ülkemizde 17 ilde, yurt dışında Lefkoşa dahil, 9 ülkede gerçekleşti. TR-YÖS'e, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu adaylar katıldı. Sınav sonuçları 24 Şubat'ta ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden yayınlanacak.

YÖS sınavını kazananlar ne zaman tercih yapacak?

Adaylar sınav sonuçlarını Türkiye'deki üniversitelere kabul için başvururken kullanabilecekler. Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça dillerinde yapılan TR-YÖS'ün geçerlilik süresiyse sınav tarihinden itibaren iki yıl olacak. TR-YÖS sonuçlarının, yurt dışından öğrenci kabulünde kullanılması Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından yükseköğretim kurumlarına tavsiye edilecek.

YÖS sınavı kaç yıl geçerli?

TR-YÖS'ün geçerlilik süresi, sınav tarihinden itibaren 2 yıl olacak.

YÖS'de kaç soru soruluyor?

YÖS sınavlarında ağırlıklı olarak metematik ve sayısal yetenek soruları çıkıyor. Sınav, Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça olarak gerçekleştirildi.

YÖS nedir?

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS), Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır. Bu sınav 2010 yılına kadar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılmaktaydı, aynı yıl içerisinde ve 2011 yılında alınan kararlarla Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavlarını T.C. üniversiteleri kendi bünyelerinde düzenlemektedirler.

Bu üniversiteler arasında 30 Nisan 2016 tarihinde, Türkiye saati ile 10.00'da, 28 ülkede, 42 merkezde, 5 dilde (Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça ve Almanca) yapılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı(OMU-YÖS) online başvuruları 04.01.2016 tarihinde başladı.

SON VİDEO HABER

Fatih'te kan donduran intihar! Önce kafa kesti sonra aşağıya atladı

Haber Ara