21 Mart Adana'da deprem nerede oldu, kaç saniye sürdü? Merkez üssü hangi ilçe?
Adana'da 21 Mart Salı günü deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 3.9 olarak açıklandı. Adana'nın genelinde hissedilen deprem paniğe neden oldu. Peki 21 Mart Adana'da deprem nerede oldu, kaç saniye sürdü? Depremin merkez üssü neresi, hangi ilçe?

Oluşturma Tarihi: 2023-03-21 12:22:25

Güncelleme Tarihi: 2023-03-21 12:22:25

Adana'da 21 Mart'ta saatler 11.27'yi gösterirken Adana depremle sarsıldı. Adana'da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 11.3 km derinliğinde yaşandı. Deprem paniğe neden olurken 21 Mart Adana'da deprem nerede oldu, kaç saniye sürdü? Merkez üssü hangi ilçe? soruları Adanalılar tarafından sorulmaya başlandı.

21 Mart Adana'da deprem nerede oldu, kaç saniye sürdü?

21 Mart'ta Adana'da 3. 9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Adana'nın Saimbeyli ilçesinde yaşandı ve kent genelinde hissedildi. Depremin kaç saniye sürdüğüne dair ise henüz bilgi gelmedi.

21 Mart Adana depremi Merkez üssü hangi ilçe?

Deprem Adana'nın Saimbeyli ilçesinde yaşlandı. AFAD'dan alınan bilgilere göre depremin büyüklüğü ise 3.9 oldu.

Adana deprem bölgesi mi?

Adana'da deprem riski her zaman var. Bilim insanları Adana konusunda zaman zaman uyarılar yapıyor. Adana'da yaşayan vatandaşlarımızın da deprem gerçeğine karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Depreme karşı dayanıklı binaların inşa edilmesi bölge için oldukça kritik önemde.

Adana'da fay hattı var mı?

Karataş (Adana) – Osmaniye (Adana) Fay Zonu: Adana ovasının güneydoğusunda, Karataş-Osmaniye arasında, yaklaşık 120 km uzunluğunda bir zon içinde birbirine paralel çok sayıda KD-GB genel gidişli faylar, Karataş-Osmaniye fay zonu olarak adlandırılmıştır. Kıyıya paralel uzanan faylar, morfolojik olarak belirgin olup, Kuvaterner yaşlı çökelleri etkilerler. Bu zon içinde, KD bölümde Yumurtalık fayı, kuzey bölümde ise Karataş fayı yer alır.

Adana Fayı: Yumurtalık fayının batısında, Karataş-Sarımazı arasında yaklaşık 67 km uzunlukta, KD-GB gidişli fay Karataş fayı olarak adlandırılmıştır. Morfolojik olarak çok belirgin olan fayın doğu bloğu aşağıda bulunmaktadır. Sarımazı-Ceyhan arasında yer yer sıçramalar yapan fay, genelde düzgün ve dar bir hat boyunca uzanır. Fay, Karataş civarında birbirine paralel parçalar halinde denizin içinde devam eder. Morfolojik verilere göre ve Yumurtalık fayına paralel uzanmasına bağlı olarak, fayın düşey bileşenli doğrultu atımlı olabileceğini ileri sürmektedirler.

Yumurtalık (Adana) Fayı: Yumurtalık-Karagedik arasında, 62 km uzunlukta, birbirine paralel çok sayıda paraçalardan oluşan KD-GB gidişli faylar, Yumurtalık Fayı olarak adlandırılmıştır. Yumurtalık-Ümraniye arasında, 25 km'lik bölümünde morfolojik olarak çok belirgin olan fay, kıyıya paralel olarak uzanmaktadır. Morfolojik verilere bağlı olarak, fayın açılma bileşenli sol yönlü doğrultu atımlı faylanma karakterinde olduğunu ileri sürmektedir.