Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

AFAD deprem yardımı nasıl yapılır? AFAD bilgileri paylaştı

Türkiye 6 Şubat'a büyük bir afetle uyandı. 7.4 şiddetinde Kahramanmaraş Pazarcık merkez üssünde meydana gelen depremde çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Deprem bölgesine yardım etmek isteyenler için yardım organizasyonları devlet eliyle başlatıldı. Yerel yönetimler ve belediyeler aracılığıyla da deprem bölgesine yardımların ulaştırılması için girişimler başladı. AFAD da deprem yardımı hesap bilgilerini paylaştı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-02-06 12:43:20

AFAD deprem yardımı nasıl yapılır? AFAD bilgileri paylaştı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 şiddetindeki büyük depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 200'ü geçtiği belirtildi. Hasar alan ve yıkılan binaların sayısının da binden fazla olduğu ifade edildi. Büyük bir afetle karşı karşıya olan ülkemizde vatandaşlarımız da deprem bölgesine yardım eli uzatmak için başlatılan kampanyalara katılıyor.

AFAD deprem yardımı nasıl yapılır?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen büyük sarsıntı sonrası vatandaşlar da bölgeye yardım etmek için büyük bir çaba gösteriyor. NTV'de yer alan habere göre; AFAD'dan yapılan açıklamada şöyle denildi ve hesap numaraları paylaşıldı;

"Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Kilis ve civar illerde sürdürülen iyileştirme ve hayatın normale döndürülmesi çalışmalarına destek vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızdan da Başkanlığımıza çok sayıda yardımda bulunma talebi gelmektedir.

Bahse konu talepleri karşılıksız bırakmamak adına, afetzede vatandaşlarımıza destek olmak isteyen bağış sahipleri için Başkanlığımızın deprem bağışı hesap numaralarını aşağıda paylaşma gereği duyduk.

Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız, “DEPREM” yazarak 1866'ya SMS gönderebilecek (01 Ocak 2023 tarihi itibariyle SMS bedeli: 20 TL'dir) ya da aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir.

Not :"EFT ile yardım yapılırken Alıcı Adı kısmına T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılması gerekmektedir."

ssaylkbBG0uBzyrSmPqu0g

y5yrcq7RnEK4C2si9qMIkQ

oFlA64cbuU-6Q4HL6qkQ5g

Nqrzi5llTUC_H27JkcZGVQ

f6SaAciX6kaONc9Oevdslw

sXSM32ILr0WUJF5IA6JQng

gmbKx1QnxUCM5PbfDCsFPQ

Haber Ara