Dolar

34,2752

Euro

37,2619

Altın

3.007,63

Bist

8.793,61

Akıllardaki O Soru: Uçak Bileti Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Zamanla adeta yarıştığımız günümüz dünyasında hiç şüphesiz ki uçakla seyahat büyük bir öneme ve konfora sahip. Uzun yol sevmeyen, vakti olmayan kişiler için bir kurtarıcı.. Sabah kahvaltısında ayrı akşam yemeğinde ayrı şehirde ya da ülkede olmanın konforu büyük.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-05 09:26:35

Akıllardaki O Soru: Uçak Bileti Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Son 10 senede uçak bileti tercih edenlerin oranı daha önceye göre oldukça artmış durumda. Hal böyle olunca, “uçak bileti fiyatları nasıl belirleniyor?” ya da “en uyguna uçak biletini ne zaman almalıyım?” gibi sorular aklınıza takılmış olabilir. İşte bu sorulara sizin için cevap aradık. Hadi birlikte bakalım.

Fiyatlar Nasıl Belirleniyor?

1. Rotaya Göre

Uçak bileti belirlenirken en önemli konu tabii ki rota. Genel olarak hava yolu şirketleri, uçuş açmaya karar verdiğinde, aynı güzergahta uçuşu olan rakip firmaların fiyatlarını inceleyerek bir analizde bulunuyor ve ona göre karar veriyor. Tabii ki bu fiyatlar, ekonomi ve business sınıfı olarak farklı fiyatlar şeklinde belirleniyor.

2. Uçuş Tarihi

Uçak bilet fiyatları belirlenirken şüphesiz en belirleyici özelliklerden biri de uçuş tarihleri. Resmi tatiller, bayramlar, okul tatilleri gibi uçuşa yoğun ilgi olan dönemlerde ödeyeceğiniz ücret de artacaktır.

3. Uçuş Sınıfı

Uçuş sırasında almak istediğiniz hizmete göre uçuş sınıfı seçebilirsiniz. Economy, comfort ve business gibi uçuş seçenekleri arasından bütçenize uygun olanı tercih edebilirsiniz.

4. Havalimanı Tercihi

Çok sık kullanılan havalimanlarını tercih ederseniz, daha fazla ödeme yapabilirsiniz. Çünkü bu havalimanlarının hem vergileri yüksek hem de çok tercih edildiği için bu durum fiyatlara yansıyor.

5. Uçuştan Önceki Zaman

Uçuş tarihi yaklaştıkça ödeyeceğiniz fiyat da bir o kadar artacaktır. En uygun seçenek için uçuştan en az 3-4 hafta önce biletinizi almanız gerekmektedir.

Fiyat Arttıran Sistem Nedir?

Dönem dönem hepimizin başına gelmiştir. Sabah almak istediğimiz bilet fiyatına bakıp öğlen tekrar kontrol ettiğimizde fiyatı değişmiş olabilir. Hatta bazen 1 saat içerisinde bile değişiklik gösterebiliyor. Peki ama bu neden oluyor?

Arka planda hava yollarının bilet fiyatları ile uçuş kapasite dengesini sağlamak için kullandıkları bir algoritma var. Bu algoritma her bir uçuş için talep, kapasite, kalan koltuk sayısı ve rezervasyonun zamanlamasına bağlı olarak sürekli değişerek karşınıza güncel fiyatı çıkarmaktadır.

Hava Yolu Şirketinin Uçuşa Etkisi Nedir?

Ulaşım hizmeti veren hava yolu şirketleri, uçuş fiyatını belirlemedeki en önemli etken. Uçuş kalitesi ve konforu, sınıf farketmeksizin daha iyi olan şirketlerin biletleri daha pahalı olacaktır. Fakat bazı firmalarda, yeme-içme, hatta içtiğiniz suya kadar ekstra ödeme isteneceğinden, uçak bileti fiyatları kalite odaklı firmalardan daha düşük olabiliyor.

İşte tam da bu yüzden birden fazla firmayı karşılaştırma yapabileceğiniz, kendinize ve kriterlerinize göre filtreleme yapabileceğiniz güvenilir siteleri kullanmak sizin için daha konforlu olacaktır.

Haber Ara