Dolar

34,0386

Euro

37,9144

Altın

2.829,05

Bist

9.670,48

Akrabalar arasında silahlı kavga: 1 ölü, 10 tutuklama

Mardin'de muhtar adaylığı nedeniyle çıkan kavga silahlı çatışmaya dönüştü. 1 kişinin hayatını kaybettiği olayda, gözaltına alınan 24 şüpheliden 10'u tutuklandı.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-10 07:24:02

Akrabalar arasında silahlı kavga: 1 ölü, 10 tutuklama

Mardin'in Artuklu ilçesinde muhtar adaylığı nedeniyle husumetli iki aile arasında çıkan silahlı çatışmada bir kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 24 şüpheliden 10'u tutuklandı. Güvenlik güçleri, bölgede tansiyonun yükselmemesi için önlemlerini artırdı.

ÇATIŞMA NASIL BAŞLADI?

6 Eylül'de Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sırasında muhtar adaylığı nedeniyle husumetli olan iki akraba aile arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek "tabanca, taş ve sopaların kullanıldığı bir kavgaya dönüştü".

KAVGADA 7 KİŞİ SİLAHLA YARALANDI

Kavgada F.Ç., U.Ç., S.Ç., A.Ç., M.Ç., H.Ç. ve N.Ç. silahla yaralandı. "N.Ç., M.Ç. ve A.Ç. ise vücutlarına aldıkları darbelerle" yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ve jandarma ekipleri, yaralıları hastanelere kaldırdı.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Göğsünden kurşunla ağır yaralanan Fethullah Çakmak, kaldırıldığı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. "Çakmak'ın cenazesi, otopsi için morga kaldırıldı" ve ardından Ortaköy Mahalle Mezarlığı'nda defnedildi.

24 GÖZALTI, 10 TUTUKLAMA

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, toplam 24 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. "Mahkemeye çıkarılan 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi". Diğer şüpheliler ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Haber Ara