Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Almanya'da darbe mi oldu? Almanya darbe planında 700 yıllık haneden detayı...

Almanya'da darbe mi oldu? Avrupa Birliği'nin lokomotif ülkesi Almanya'dan gelen darbe haberleri tüm dünyayı şaşırttı. Alman savcılığının soruşturması ile ülkede çok sayıda kişi darbe planlamak nedeniyle gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında önemli isimler de yer alıyor. Alman İmparatorluğunu yeniden hayata geçirmek amacıyla kurulan örgüte yapılan baskın sonrası açıklamada bulunan Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faese 'Bu tür girişimlere karşı hukukun üstünlüğünü savunarak harekete geçiyoruz. Bu sert tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz' dedi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-08 11:21:00

Almanya'da darbe mi oldu? Almanya darbe planında 700 yıllık haneden detayı...

Almanya'da darbe mi oldu? Avrupa Birliği'nin lokomotif ülkesi Almanya'dan gelen darbe haberleri tüm dünyayı şaşırttı. Alman savcılığının soruşturması ile ülkede çok sayıda kişi darbe planlamak nedeniyle gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında önemli isimler de yer alıyor. Alman İmparatorluğunu yeniden hayata geçirmek amacıyla kurulan örgüte yapılan baskın sonrası açıklamada bulunan Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faese "Bu tür girişimlere karşı hukukun üstünlüğünü savunarak harekete geçiyoruz. Bu sert tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Dünyanın ekonomik açıdan en güçlü ülkleri arasında yer alan Almanya'dan gelen darbe planları iddiası dünya gündeminin birinci srıasına oturdu. Almanya'da darbe planladıkları iddiasıyla savcılığın başlattığı soruşturmada belirlenen adreslere şafak baskını düzenlendi. Baskında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yakalananların terör örgütüne üye olmak suçlamalarından yargılanacağı öğrenildi.

Almanya'da darbe mi oldu?

Almanya'da mevcut Alman hükümetini ve yönetimini tanımayan Cumhuriyet'i yıkıp yerine 1871 Almanyası'nı model alan ve Alman İmparatorluğu uygulamalarını hayata geçirmek isteyen bir grubun darbe planları yaptığı ortaya çıktı. İmparatorluk Yurttaşları adlı topluluğun amacının Almanya'da hükümeti devirmek olduğu öğrenildi. Aralarında aristokratların ve iş insanlarınında olduğu 25 kişi yapılan ilk operasyonda gözaltına alındı. Almanya'da darbe planlarını yapan topluluk Reichsburger ismiyle biliniyor. Bu topluluk şu anki Alman devletini reddediyor ve 0. Yüzyıl başındaki Alman İmparatorluğu'nu geri döndürme planları yapıyordu.

Darbe planında 700 yıllık hanedan prensi detayı

Operasyonla gözaltına alınanlar arasında 700 yıllık bir hanedanın üyesi Prens Heinrich de bulunuyor. Aynı zamanda Almanya'nın önemli iş insanlarından olan 71 yaşındaki Prensin darbe sonrası ülkenin başına geçmesi planlandığı ortaya çıktı. 11 eyalette düzenlenen operasyonda, 25 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. 2. Reich'ı örnek alan bir imparatorluk kurma eğilimine sahip olduğu belirtildi. Federal Savcı ise grubun Kasım 2021'den beri darbe planı yaptığını söyledi. Grupta emekli askerlerin ve eski özel birlikte mensuplarının da olduğu belirtildi.

Darbe planı yapanlar terörden yargılanacak

Savcılığın olayla ilgili soruşturması devam ettiği belirtiliyor. Savcılığın iddianamesinde zanlılar, "Almanya'daki mevcut devlet düzenini değiştirerek, ana hatlarıyla oluşturulmuş kendi hükümet düzenlerini getirmeyi kendine hedef edinmiş terör örgütüne mensup kişiler" olarak nitelendirildi. Aşırı sağcı grubun, Cumhuriyet'i yıkıp yerine 1871 Almanyası'nı model alan yeni bir devlet kurmayı planladıkları, 50 kadar kadın ve erkeğin bu henüz adı tam olarak konulamayan topluluğun parçası olduğu belirtildi.

Almanya'da darbe mi yapılacaktı? Almanya darbe planını kim yaptı?
SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara