Dolar

34,2947

Euro

37,0391

Altın

3.022,83

Bist

8.932,19

Anneler Türkiye nin en iyi narkotik polisi oldu

Türkiye nin dört bir yanında anneler, uyuşturucuya karşı en etkili güç olarak harekete geçti! İçişleri Bakanlığı nın En İyi Narkotik Polisi Anne projesiyle 350 binden fazla anneye eğitim verildi.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-28 08:18:20

Anneler Türkiye nin en iyi narkotik polisi oldu

Uyuşturucu kullanımının giderek arttığı günümüzde, Türkiye'de 350 binden fazla anne, uyuşturucu madde kullanımının etkileri ve saklanma yöntemleri hakkında bilgilendirildi. İçişleri Bakanlığı'nın hayata geçirdiği ‘En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi kapsamında anneler bilinçlendirilerek çocuklarını koruma konusunda önemli adımlar atıyor.

UYUŞTURUCUYA KARŞI ANNE GÜCÜ
Türkiye, gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu tehlikesine karşı anneleri devreye soktu. ‘En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi ile evlerde uyuşturucuya geçit verilmemesi hedefleniyor.

OKUL ÇEVRELERİNDE YOĞUN MESAİ
Narkotik ekipleri, 2024-2025 eğitim-öğretim yılıyla birlikte okulların çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Okul çevreleri mercek altına alındı ve çocuklar ile aileler bilinçlendirilerek uyuşturucuyla mücadele yöntemleri anlatıldı.

350 BİN ANNEYE EĞİTİM VERİLDİ
Projeyle 350 bin anne, uyuşturucu maddeler hakkında detaylı olarak bilgilendirildi. Evlerde saklanma yöntemlerinden uyuşturucunun etkilerine kadar her konu annelere aktarılarak farkındalık oluşturuldu.

NARKO-TIR'DA ETKİLEYİCİ SUNUMLAR
Narko-TIR adı verilen özel araçla ülke genelinde bilgilendirme faaliyetleri yürütülüyor. Dokunmatik ekranlarla hazırlanan stantlarda, vatandaşlara ve öğrencilere uyuşturucunun zararları ve korunma yöntemleri anlatıldı.

‘UYUMA' UYGULAMASINA YOĞUN İLGİ
Uyuşturucu kullanımını hızlıca bildirmek amacıyla geliştirilen ‘UYUMA' uygulaması ile vatandaşlar, tanık oldukları durumları polis ekiplerine gizli bir şekilde aktarabiliyor. İstanbul'da 2024 başından bu yana 2 binin üzerinde bildirim yapıldı.

SON VİDEO HABER

İzmir'de markette kedi ve yavruları mama yerken yakalandı

Haber Ara