Dolar

34,1387

Euro

38,2136

Altın

2.914,94

Bist

10.044,41

Antalya'da tarihi geçmiş tavuk skandalı: Asetonla silinip satılmaya çalışıldı!

Antalya'da yapılan denetimlerde tarihi geçmiş gıda ürünleri ve tavuklar ele geçirildi. Asetonla silinerek satılmaya çalışılan bu ürünler, halk sağlığını tehdit ediyordu.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-25 10:25:36

Antalya'da tarihi geçmiş tavuk skandalı: Asetonla silinip satılmaya çalışıldı!

Antalya'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, son kullanma tarihleri asetonla silinerek üzerine yeni tarih yazılan gıda ürünlerine el koydu. Ekipler, Rusya'ya ihraç edilmek üzere hazırlanan 65 bin 662 çikolata, bisküvi ve enerji içeceği gibi ürünlerin yanı sıra, 17 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirdi. Bu skandal, halk sağlığını tehdit eden gıda ürünlerine karşı yapılan denetimlerin önemini bir kez daha ortaya koydu.

YALANCI ETİKETLER VE TEHLİKELİ ÜRÜNLER

Antalya'nın Aksu ilçesindeki denetimlerde, işletme sahiplerinin tarihi geçmiş ürünlerin son kullanma tarihlerinin aseton ile silinip 2025 olarak yazıldığı tespit edildi. Ürünlerin üzerine ayrıca Rusça etiketler yapıştırılarak ihraç edilmeye hazırlandığı belirlendi. Ekipler, bu aldatıcı işlemin yanı sıra, depoda kemirgenlerin zarar verdiği birçok ürüne de rastladı.

SUÇ DUYURUSU VE PARA CEZASI

Denetimlerde ele geçirilen ürünlere el konulurken, işletme sahibine 58 bin lira para cezası kesildi ve suç duyurusunda bulunuldu. Halk sağlığını tehdit eden bu durum, yetkililerin gıda güvenliği konusundaki titizliğini gözler önüne serdi.

SON KULLANMA TARİHİ GEÇEN TAVUKLAR İMHA EDİLDİ

Kepez ilçesindeki denetimde, onaysız tavuk parçalama faaliyetleri tespit edildi. Yapılan incelemede, hijyen şartlarını sağlamayan bir depoda 17 ton son tüketim tarihi geçmiş tavuk, tavuk kıyması ve kemik parçaları bulundu. Bu tavuklar, kıyma haline getirilerek tekrar piyasaya sürülmeye çalışılmıştı. Tüm bu ürünler imha edilirken, işletmeye idari yaptırımlar da uygulandı.

SON VİDEO HABER

Türkiye'den Lübnan'a yardım uçağı gönderildi

Haber Ara