Araç kiralarken bu tuzaklara düşmeyin!
Dolandırıcılar, sahte araç kiralama siteleriyle vatandaşları hedef alıyor. Düşük fiyatlarla tuzak kuran sahtekarlar, depozito ve sigorta bedeli adı altında dolandırıcılık yapıyor!

Oluşturma Tarihi: 2024-10-05 09:49:30

Güncelleme Tarihi: 2024-10-05 09:53:07

Dolandırıcılar, internet üzerinde kurumsal araç kiralama sitelerinin birebir kopyalarını oluşturarak vatandaşları tuzaklarına çekiyor. Depozito ve sigorta bedeli alarak ortadan kaybolan bu kişiler, Google reklamları ile sahte sitelerini öne çıkarıyor. Peki bu tuzağa düşmemek için nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar…

DOLANDIRICILAR ARAÇ KİRALAMA SİTELERİNİ KOPYALIYOR

Dolandırıcılar, kurumsal araç kiralama şirketlerinin web sitelerini taklit ederek sahte siteler oluşturuyor. Özellikle uygun fiyatlar sunarak tüketicilerin ilgisini çeken bu siteler, dijital reklamlarla Google aramalarında üst sıralarda yer almayı başarıyor. Vatandaşlar, piyasadaki ortalamanın çok altındaki fiyatlara kanarak bu sitelere yöneliyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Dolandırıcılar, ilk aşamada depozito talep ediyor. Bu ücreti ödeyen vatandaşlardan daha sonra "araç sigorta teminat bedeli" adı altında ek bir ödeme isteniyor. Vatandaşlar her iki ödemeyi yaptıktan sonra ise sahte şirket ortadan kayboluyor.

KURUMSAL GÖRÜNÜM, SAHTE SİTELER

Sahte araç kiralama siteleri, kurumsal araç kiralama firmalarının logolarını ve tasarımlarını birebir kopyalayarak oluşturuluyor. Web adresleri ve telefon numaraları sürekli değiştiği için bu dolandırıcılar uzun süre yakalanmadan faaliyetlerine devam edebiliyor.

DOLANDIRILMAMAK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Vatandaşların, internetten araç kiralama yaparken aracı mümkünse bayiden görerek kiralama yapması önem arz ediyor. Ayrıca, kiralama şirketlerinin çevrimiçi yorumlarını incelemek ve şirketin meşruluğundan emin olmadan kredi kartı ve kişisel bilgileri paylaşmamak gerekiyor.

KAPORA VE SİGORTA TEMİNATINA DİKKAT!

Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için piyasa fiyatlarının altında teklifler sunan sitelere karşı dikkatli olunmalı. Kapora veya sigorta teminat bedeli adı altında yapılan ödemelerde, şirketin güvenilirliği teyit edilmeden işlem yapılmamalı.