Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremde binlerce bina yerle bir oldu. İkinci deprem ise Elbistan ilçesinde yaşandı. Şiddetli depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetti. Binlerce bina da yerle bir olurken zamana karşı kurtarma çalışmaları yapılıyor. Deprem sadece Kahramanmaraş'ı değil çevresindeki 10 ili etkiledi. Depremlerde Şanlıurfa'da bulunan ve dünyanın "En büyük doğal akvaryumu" olarak bilinen Balıklıgöl'ün suyunun rengi de de ğişti.
Balıklıgöl'ün rengi neden değişti?
Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olduğu inanınaln balıklı gölün rengi değişti. Balıklıgöl Çevre Koruma Vakfı Müdürü Siracettin İlhan gölün durumuna ilişkin ayptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı "Yer altı sularının depremler nedeniyle çok hareketli olmasından kaynaklanan sebeple su çamurlu vaziyette geliyor. Balıklarımız sazan türü olduğu için bu tür duruma daha dayanıklı. Balıklarımızda herhangi bir sağlık sorunu yok. Kontrol ve denetimlerimiz devam ediyor. Doğal bir afet. İnşallah eski haline döndüğü günleri de görürüz. İlk defa böyle bir renk görüyoruz. Daha önce küçük çaplı bulanıklar oluyordu ancak bu çok bambaşka bir durum oldu."
Balıklı göl nedir?
İbrahim peygamber, devrin zalim hükümdarı Nemrut (Babil hükümdarı) ve halkının taptığı putlarla mücadele etmeye, tek tanrı fikrini savunmaya başlayınca Nemrut tarafından bugünkü Urfa Kalesi'nin bulunduğu tepeden ateşe atılır. Bu sırada Allah tarafından ateşe "Ey ateş, İbrahim'e karşı serin ve selamet ol" emri verilir. Bu emir üzerine ateş suya, odunlar da balığa dönüşür. İbrahim bir gül bahçesinin içerisine sağ olarak düşer. İbrahim'in düştüğü yer Halilü'r-Rahman Gölü'dür. Rivayete göre Nemrut'un kızı Zeliha da İbrahim'e inandığından onun peşinden atlar. Zeliha'nın düştüğü yerde ise Ayn-i Zeliha Gölü oluşmuştur.