Dolar

34,2388

Euro

37,2270

Altın

2.983,63

Bist

8.941,85

Bebekleri ölüme gönderip para kazandılar! Hastane skandalı

Yenidoğan çetesi, bebek ölümleriyle dalga geçti! Bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk edip ölümlerine neden olan çetenin lideri Fırat Sarı, vicdansızca açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-18 14:02:54

Bebekleri ölüme gönderip para kazandılar! Hastane skandalı

Fırat Sarı liderliğindeki "yenidoğan çetesi," bebekleri anlaşmalı özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldu. Bebek ölümleriyle dalga geçen çetenin, YouTube programlarına katılıp vicdansız açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı. Soruşturmada işbirliği yapılan hastaneler de deşifre edildi.

YÜKSEK ÜCRETLER VE BEBEK ÖLÜMLERİ

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı 494 sayfalık iddianameye göre, çete, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) dolandırmak ve daha fazla kazanç sağlamak için hasta bebeklerin durumunu ağır gösterip, hastanelerde gereğinden uzun süre kalmalarına neden oldu. Çoğu bebek bu süreçte enfeksiyon kaparak hayatını kaybetti.

AMAÇ SADECE PARA

Şüphelilerin, bebeklerin sağlığını düşünmek yerine maddi kazanç elde etmeyi amaçladığı vurgulanan iddianamede, hastanelerin bebekleri iyileştirmek yerine en fazla parayı kazanacak yöntemleri seçtiği belirtildi. Bu vahim tablo, çetenin kazançlarını 3-4 kat artırmalarına neden oldu.

HEMŞİRELER DOKTOR GİBİ DAVRANDI

Fırat Sarı'nın elebaşı olduğu bu suç örgütü, danışmanlık hizmeti adı altında bazı hastanelerde az sayıda doktorla çalıştı ve bebeklerin hayatını tehlikeye attı. Hemşireler, kendilerini doktor olarak tanıtıp yasadışı müdahalelerde bulundu. Kapasitenin üzerinde bebek alınan yoğun bakımlarda bebek ölümleri arttı.

SAHTE RAPORLAR VE USULSÜZ MÜDAHALELER

İddianamede, hemşirelerin sahte epikriz raporları yazdığı ve bebeklerin hayatını riske atacak işlemler yaptığı belirtildi. Yasa dışı ilaç düşümleri ve enfeksiyonlu bebeklerin aynı odalarda bakılması, ölümleri artıran faktörler arasında gösterildi.

Haber Ara