Bilecik Belediyesi hangi partiden? Bilecik Belediyesi'ni AK Parti mi, CHP'mi kazandı?
Doğası ve tarihi güzellikleriyle adından söz ettiren Bilecik son zamanlarda büyük bir atılım gösterdi. Bilecik'in hangi partiden olduğu ise sık sık vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Bilecik Belediyesi'ni AK Parti mi, CHP'mi kazandı?

Oluşturma Tarihi: 2023-01-27 19:12:36

Güncelleme Tarihi: 2023-01-27 19:12:36

Türkiye'nin önde gelen illerinden olan Bilecek gerek doğal güzellikleri gerek se yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla oldukça değerli. Bilecik Türk ve Osmanlı tarihi açısından da büyük bir öneme sahip. Bilecik'te yaşamın milattan önce 4 binli yıllara kadar gittiği değerlendiriliyor. Güney Marmara ili Bilecik İstanbul, Ankara ve İzmir'e yakınlığıyla kilit bir konumda bulunuyor. Bilecik son zamanlarda kent yaşantısında da büyük atılımlar gösterdi.

Bilecik Belediyesi hangi partiden?

20219 yılında yapılan yerel sçimlerde Bilecik'te ipi CHP göğüsledi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Semih Şahin oyların %50,64'sını alarak Bilecik Belediye Başkanı seçildi. AK Parti ise ikinci parti oldu. AK Parti % 42,02 oranında oy aldı. 3. parti ise % 5,02'lik oyla BBP oldu.

Bilecik Belediyesi'ni AK Parti mi, CHP'mi kazandı?

Bilecik'te yapılan Belediye Başkanlığı seçimin CHP'nin adayı Semih Şahin kazandı. İçişleri Bakanlığı geçen şubat ayında Bilecik Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle Semih Şahin, geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı.

2019 yerel seçimleri Bilecik sonuçları

CHP - Semih Şahin %50,64

AK Parti - Nihat Can %42,02

BBP % 5,02

Saadet Partisi % 0,92

DP % 0,72

Bielcik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı kimdir?

1988 yılında Bulgaristan'da doğdu.
İlk ve Orta Öğrenimini Edebali İlköğretim Okulunda liseyi Bilecik Anadolu Lisesinde tamamladı.
Daha sonra Bulgaristan Sofya Yüksek İnşaat Mimarlık ve Jeoloji Üniversitesinde Mimarlik üzerine Lisansını tamamlayan Melek Mızrak Subaşı, aynı üniversitede tezli yüksek lisansını tamamlayarak, Bulgaristan Mimarlar Birliği tarafından ödüle layık görüldü.
Melek Mızrak Subaşı, mezun olduktan sonra Mimarlar Odası Üyeliğine kabul edildi ve 4 yıl boyunca kendisine ait mimarlık ofisinde mesleğini icra etti.
31 Mart 2019 yerel seçimleriyle birlikte Bilecik Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başladı. Başkan Yardımcılığı sırasında aynı zamanda İmar Komisyon Başkanlığı, Meclis Divan Katipliği, Kent Estetik Kurulu Asil Üyeliği, Bilecik Belediyespor Başkanlığı ve Bilecik Kadın Kooperatifi Yöneticiliği görevlerini de başarıyla yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir.
Melek Mızrak Subaşı, iş birliklerine önem verdiği Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği gibi birliklerin doğal ve asil üyesi olarak şehri adına birçok projeye imza atmaya devam ediyor.
Subaşı, şu an Bilecik Belediyesi Başkan Vekili görevini yapmakta, evli ve bir çocuk annesidir.

Bilecik hakkında

Bilecik Türkiye'nin bir ildir. Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde kalmaktadır.

Günümüz yerleşimiyle ilgili bilgiler sınırlıdır. Şehrin 4 km güneybatısında yerleşimin M.Ö 3000'lere kadar uzandığı düşünülen Agrilion antik kenti bulunmaktadır. Günümüz yerleşimin Hamsu ve Debağhane dereleri arasındaki kayalık çıkıntıda Bizans döneminde Belekoma adıyla bilinen bir kale bulunmaktaydı. 13. yüzyılda Bizans'ın Selçuklularla mücadelesinde uç bölgesinde yer alan Bilecik, yüzyılın ortalarından itibaren tekfur idaresinde merkezden yarı bağımsız olarak yönetilmekteydi. Bilecik, 1299 yılında ani bir baskınla Osmanlı topraklarına katıldı. Bilecik'in ele geçirilmesiyle Osman Gazi burada bir mescid yaptırmış, ikinci oğlu Ali ve eşi Bala Hatun ile aynı zamanda eşinin babası olan Şeyh Edebali burada yaşamıştır. Şehir kalenin etrafında gelişim göstermekle birlikte, coğrafi yapıdan dolayı yeterli büyüme sağlanamamıştır. 16. yüzyılda 700 civarında küçük bir nüfusa sahip olan yerleşimin onda bir kadarını Hristiyan nüfus oluşturmaktaydı. 1649 yılındaki Avârız kayıtlarında Bilecik Ertuğrul Gazi vakıflarına ait bir kasaba olarak kaydedilmiştir. Bu dönemde yerleşim, dokuz Müslüman ve bir Hristiyan olmak üzere 10 mahalleden oluşmaktaydı. Coğrafi konumu nedeniyle tarım yapılamayan yerleşim, bu tarihlerde demir madenciliği ve ipek dokumacılığı yönüyle gelişmişti. Osmanlı idaresinde uzun süre Sultanönü sancağına bağlı bir kaza olarak görülen yerleşim, Tanzimat'tan sonra Hüdavendigâr eyaletine bağlı bir sancak oldu. II. Abdülhamid döneminde Ertuğrul sancağının merkez kazası Bilecik, Cumhuriyet'in ilk yıllarında vilâyet oldu. 1924 yılında vilâyetin adı Bilecik'e çevrildi.