BİLSEM öğretmen maaşı ne kadar? 2022-2023 BİLSEM ek ders ücreti ne kadar? Bilim Sanat Merkezi Öğretmen şartları nasıl? 2022 yılında yapılan BİLSEM öğretmen atamalarında süreç tamamladı. Pek çok öğretmen BİLSEM'e atanmak istiyor ancak maaş, ek ders ve nöbet ücretleri kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. BİLSEM'e atanabilmek için en az 3 yıl MEB bünyesinde öğretmen olarak görev yapmak gerekiyor. Peki BİLSEM maaşları 2023'te ne kadar olacak?
BİLSEM'de görev almak isteyen öğretmenlerin sayısı bir hayli fazla. BİLSEM özel yetenekli öğrencilerin okul saatleri dışında kapasitelerini geliştirmek için açılmış devlete bağlı bir kurumdur. BİLSEM'de MEB bünyesinde görev yapmış öğretmenler bulunuyor. BİLSEM'e atanmak için başvurmak isteyen öğretmenler maaşların ve ek ders ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediyor.
2022 yılı Temmuz ayında öğretmenler maaşlarına yüzde 42 oranında zam aldı. Öğretmen maaşlarına gelen zamla birlikte ek ders ücretleri de zamlandı. BİLSEM kurumlarında öğretmenlik yapanlar da son zamlardan sonra BİLSEM öğretmen maaşının ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte BİLSEM 2022 öğretmen maaşlarına dair detaylar... BİLSEM ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR?
BİLSEM'de görevli olan öğretmenler MEB okul kadrolarında aldıkları ücrete yakın bir ücret alırlar. BİLSEM EK DERS NE KADAR?
BİLSEM'de çalışan öğretmenler ek ders yüzde 25 daha fazla alır.
BİLSEM'DE NÖBET ÜCRETİ VAR MI?BİLSEM'de çalışan öğertmenlere nöbet ücreti verilir. Nöbet ücreti normal ek ders ücreti üzerinden hesaplanarak öğretmen hesaplarına yatar. BİLSEM'de 30 saat derse giren bir öğretmen aylık ortalama 2100 lira ek ders ücreti alır. BİLSEM'DE DERSLER NE ZAMAN BAŞLAR?
Bilsem'de görev yapmış öğretmenlerden alınan biliye göre BİLSEM dersleri öğleden sonra 16.00 gibi başlar ve 20.00'ye kadar sürebilir. BİLSEM'DE HAFTA SONU DERS İŞLENİR Mİ?
Bilsem bünyesinde hafta sonları da dersler yapılmaktadır. BİLSEM ÖĞERTMEN ATAMA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
BİLSEM bünyesine öğretmen atamaları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Çeşitli branşlarda yapılan atamalar ile BİLSEM'lerde öğretmen açığı kapatılıyor. 2022 yılında yapılan öğertmen atamalarının ardından 2023 BİLSEM atamalarına sıra gelindi.
BİLSEM öğretmen atama şartları neler?
Bilim ve sanat merkezlerine atanabilmek için başvuru yapacak öğretmenlerde aranan şartlar şunlardır:
a) Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla Bakanlığımız kadrolarında adaylık dâhil en az 3 yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak.
b) Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4'üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren başvurunun son günü itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak.
c) Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezlerinden en az birinde atama alanında boş kontenjan bulunması.
d) 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesi'nde (EK-1) yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak.
e) Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumuna atanacaklar bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre 30.09.2022 tarihi itibarıyla zorunlu çalışma yükümlülüğü tamamlanmış, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulmuş ya da zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olmak
BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
a) Başvuruda bulunacak öğretmenler, elektronik başvuru formuna http://mebbis.meb.gov.tr adresinden kişisel kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaptıktan sonra “Başvuru İşlemleri” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceklerdir.
b) Elektronik başvuru formu öğretmenler tarafından doldurulacaktır.
c) Değerlendirme Kriterleri Formu'nda (EK-2) puan aldıkları kriterlere ilişkin belgeler, kadrolu oldukları okul/kurum müdürlükleri tarafından “aslı görüldü” şeklinde onaylanarak öğretmen tarafından sisteme yüklenecektir.
d) Başvuru formu ve onaylanan belgeler okul/kurum müdürlüğünde muhafaza edilecektir.
e) Okul/kurum müdürlüğü, ilçe millî eğitim müdürlüğü ve il millî eğitim müdürlüğü öğretmenlerin başvurularını, silsile yoluyla http://mebbis.meb.gov.tr adresinden “Başvuru gerçekleştirilmiştir.” şeklinde onaylayacaklardır. Öğretmen Değerlendirme Kriterleri Formu (EK-2) üzerinden belgelerin geçerliliği kontrol edilmeyecektir. Belgelerin geçerliliği konusundaki sorumluluk, Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesinin il öğretmen değerlendirme komisyonu üyeleri ve görevleri başlıklı maddesinde belirtilen “Başvuran adayların başvuru belgelerini öğretmen değerlendirme kriterleri üzerinden incelemek” hükmü ile il öğretmen değerlendirme komisyonuna verilmiştir.
f) İl öğretmen değerlendirme komisyonuna başvuru formu ve belge gönderilmeyecektir. Değerlendirmeler sistem üzerinden gerçekleştirilecek olup il milli eğitim müdürlüklerinde öğretmen atamadan sorumlu il milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürüne yetki verilecektir.
g) Onaylanmış başvuru formunu yanlış doldurduğunu fark eden ve daha sonra düzeltilmesini dilekçe ile talep eden öğretmenlerin taleplerinin uygun görülmesi durumunda onay birimi tarafından gerekli işlemler başvuru ve onay süresi içinde yapılacaktır.
h) Başvuru ve onay işlemleri MEBBİS'ten takip edilebilecektir.
BİLSEM SÖZLÜ SINAV NASIL YAPILIR?
1) Sözlü sınav; Bakanlıkça belirlenen bölge merkezlerinde, bölge sözlü sınav komisyonları tarafından yapılacaktır.
2) Sözlü sınava katılacak öğretmenler sözlü sınav tarihinde valiliklerce “görevli izinli” sayılacaktır. Bakanlıkça kendilerine herhangi bir yolluk veya yevmiye ödenmeyecektir.
3) Sözlü sınav, Ek 3: Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme Sözlü Sınav Değerlendirme Formu'na göre 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.