Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Bugün (1 Şubat) İstanbul'a kar yağacak mı?

Soğuk hava dalgasının etkisi altına giren İstanbul'da aylardır beklenen kar yağışı için uzmanlardan uyarı geldi. Peki Bugün (1 Şubat) İstanbul'a kar yağacak mı?

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-31 10:26:43

Bugün (1 Şubat) İstanbul'a kar yağacak mı?

Kış aylarında sıcaklık rekorları kıran İstanbul'da nihayet kar geliyor. Meteoroloji uzmanları İstanbul başta olmak üzere pek çok ilimize kar uyarısında bulundu. İzlanda üzerinden gelen soğuk hava dalgası ülkemizin pek çok bölgesinde etkisini hissettiriyor. Kar yağışları etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da ise kar yağışları ile ilgili glen açıklamalar yakından takip ediliyor. İstanbulluların uzun zamandır beklediği kar yağışı her an başlayabilir.

Bugün (1 Şubat) İstanbul'a kar yağacak mı?

İstanbul için peş peşe kar yağışı uyarıları gelmeye başladı. İstanbul'da 1 Şubat Çarşamba günü kar yağması beklenmiyor.

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbul'da kar yağışılarının önümüzdeki haftadan itibaren şiddetini artırarak devam edeceği tahmin ediliyor. İstanbul'un yüksek kesimlerine kar yağışı zaman zaman gerçekleşiyor ancak kent merkezine yoğun kar yağışı için Şubat'ın ilk haftası gösteriliyor. İstanbul'da 4 Şubat Cumartesi günü kar yağışının etkisinin artması bekleniyor. Şubat'ın ilk hafta sonu İstanbul karla tanışabilir.

İstanbul'da kar var mı?

CNN TÜRK Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen İstanbul'a kar ne zaman yağacak? sorusuna şua açıklamalarla yanıt verdi: "Bu kış mevsiminde Türkiye'yi etkileyen iki tane sistem vardır. Biri İzlanda alçak basınç sistemi, biri de Silivri alçak basınç sistemidir. Bunlarda oluşan hava kütleri, oradan yola çıkarlar ve bizi de etkilerler. Çıktıkları yollarda kendi sistemlerini değiştirirler. Şimdiki bu karlı sistem, Sibirya yüksek basıncının etkisi altında. Çünkü İzlanda alçak basıncını, Avrupa üzerindeki bir yüksek basınç bloke etti orada. Onun bize pek etkisi gelmeyecek gibi. Ama Sibirya yüksek basıncı biraz sarkıyor bize doğru. Onun etkisine gireceğiz önümüzdeki 5-6 gün. Önümüzdeki hafta ortasına kadar İstanbul'da kar yağışı biraz daha artacak

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara