Dolar

34,0811

Euro

38,0752

Altın

2.841,63

Bist

9.975,61

Bursa ücretsiz deprem testi başvurusu | Bursa Büyükşehir Belediyesi ücretsiz bina deprem dayanıklılık testi

Bursa ücretsiz deprem testi başvurusu | Kahramanmaraş merkezli deprem afetlerinin ardından vatandaşlar yaşadıkları evlerin depreme karşı dayanıklı olup olmadığını merak ediyor. Deprem konusunda uzmanlar tarafından dikkat çekilen Bursa'da vatandaşlara evlerini ücretsiz olarak deprem dayanıklılık testi yapılmasının önü açılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ücretsiz bina deprem dayanıklılık testi nasıl ve nereden yapılır?

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-03 13:09:09

Bursa ücretsiz deprem testi başvurusu | Bursa Büyükşehir Belediyesi ücretsiz bina deprem dayanıklılık testi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini geçti. 11 ili vuran deprem afetinde binlerce bina da yerle bir oldu. Bölgenin ayağa kaldırılması için çalışamalar başlatılırken deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız da yaşadıkları evlerin ne kadar dayanıklı olduğu konusunda tereddüt içinde. İzmir ve İstanbul'da deperme tarama testleri hayata geçirildi. Deprem kuşağında yer alan Bursa'da da ücretsiz deprem testi başvurularının hayata geçirileceği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından açıklandı. Peki Bursa Büyükşehir Belediyesi ücretsiz bina deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır, nereye başvurmak gerekir?

Bursa ücretsiz deprem testi başvurusu

Bursada yaşayan yüz binlerce insanın merak ettiği konuyla ilgili çalışma yapıldığı açıklandı. Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, vatandaştan gelen talep doğrultusunda yapılarla ilgili rapor hazırlanmasına ilişkin Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre Bursa'da vatadanşarın yaşadıkları binaların depreme karşı riskli olup olmadığı bilgisini elde etmek için binaların röntgeni ücretsiz olarak çekilecek. Bursa ücretsiz deprem testi başvruusu için süreç önümüzdeki günlerde daha da metleşecek. Evlerini kontrol ettirmek isteyen Bursalılar internet ortamından yada şahsen olarak sürece katılabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ücretsiz bina deprem dayanıklılık testi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada "Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım belediyeleri, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası ile vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda ilimizdeki binaların risk değerlendirmesini yapmak üzere işbirliği protokolü yapıyoruz. Protokol kapsamında teknik ekiplerimiz yerinde binaların durumunu raporlayacak ve talep sahiplerine bildirecek. Bunun için de vatandaştan herhangi bir ücret alınmayacaktır. Başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla bunun maliyetini karşılayacağız." dedi.

Bursa'da bina deprem testi ücretli mi?

Yapılan açıklamalara göre vatandaşlar Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile binalarını ücretsiz olarak depreme karşı dayanıklı olup olmadığını öğrenebilecek.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara