Dolar

34,2511

Euro

37,5187

Altın

2.896,00

Bist

8.964,10

Çağatay Akman kimdir? Hangi şarkıları var?

Son zamanlarda eski sevgilisi Öykü Uslu'yu darp ettiği iddiaları ile gündeme gelen ve yargılanan Çağatay Akman Türkiye'nin en çok dinlenen şarkılarından olan 'Gece Gölgenin Rahatına Bak' adlı şarkı ile ünlenmiştir. Çağatay Akman'ın kim olduğu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte gündemde yer alan Çağatay Akman'ın hayatı ve biyografisi...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-02 13:19:09

Çağatay Akman kimdir? Hangi şarkıları var?

Çağatay Akman 2016 yılının sonlarına doğru yayınlanan "Gece Gölgenin Rahatına Bak" şarkısı ile tanındı. Şarkı 2017'nin en çok dinlenen ve en tartışılan parçalarından biri oldu. Youtube üzerinden milyonlarca kez dinlenen şarkı Çağatay Akman'a da şöhret yolunu açtı.

Çağatay Akman kimdir?

Çağatay Akman 31 Temmuz 1998 yılında Çankırı'da dünyaya geldi.

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde yaşayan Çağatay Akman'ın iki kardeştir. Annesi ev hanımı babası ise deri işiyle uğraşan Çağatay Akman müzik ile küçük yaşlarda tanıştı.

Gitar kursuna yazıldıktan bir ay sonra gitar çalmaya ve şarkı söylemeye başlayan Çağatay Akman ufak ufak beste çalışmalarına da başladı.

Ticaret Meslek Lisesinde okurken liseyi açıktan okumaya başlayan Çağatay Akman profesyonel müzik kariyerine başlamadan önce konserler veriyordu.

Sosyal medya payalşımlarıyla adını duyurdu ve bazı şarkıları cover'layıp kendi YouTube kanalına yüklemeye başladı.

Sosyal medya Youtube üzerinden şarkılarını yayınlamaya başlayan Çağatay Akman12 Aralık 2016'da yayınlanan "Gece Gölgenin Rahatına Bak" adlı şarkı ile ünlendi.

Şarkılarına devam eden Çağatay Akman 9 Haziran 2017'de "Sensin Benim En Derin Kuyum" adlı şarkısını çıkardı. Ancak bu parça ilk şarkısı kadar ilgi görmedi.

14 Eylül 2017'de "Bizim Hikaye" adlı şarkısı ile müzik dünyasına yeniden hızlı bir giriş yaptı. "Bizim Hikaye" adlı şarkı izim Hikaye dizisinin jenerik müziği olarak kullanıldı.

15 Şubat 2018'de ise "Yüreğim Davacı" adlı şarkısını yayımladı. 21 Temmuz 2018'de "Çek Silahını Daya Göğsüme" adlı şarkısını yayımladı. Ayrıca gitar çalabilen Çağatay Akman, müzikal kariyerinin yanı sıra Bizim Hikâye dizisinin 12. bölümünde konuk oyuncu olarak rol aldı. Çağatay Akman, ayrıca 44. Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan" kategorisine aday gösterildi.

Çağatay Akman şarkıları hangisi?

"Gece Gölgenin Rahatına Bak"
"Bizim Hikaye"
"Can Havli"
"Bizim Hikaye (Genco Arı Remix)"
"Seçtiğimiz Yol Başka (Bonus Track)
"Ben Ne İnsanlar Gördüm (Ertuğrul Çelebi, Abdullah Özdoğan Remix)"
"Yüreğim Davacı"
"Sensin Benim En Derin Kuyum (Abdullah Özdoğan Remix)"
"Sensin Benim En Derin Kuyum"
"Gece Gölgenin Rahatına Bak (Murat Uyar Remix)"
"Yüreğim Davacı (Ari Gemci Remix)
"Çek Silahi Daya Göğsüme"
"Raat Ki Chaaya Deko (Gece Gölgenin Rahatına Bak) [Indian Remix]
"Hiç Bıkmadan (feat. Ahmet Hatipoğlu)
"Three Hits MashUp
"Özgür Dünya (Özgür Dünya Orijinal Film Müziği)"

Çağatay Akman'ın sevgilisi Öykü Uslu kimdir?

Haber Ara