Dolar

34,1112

Euro

38,0844

Altın

2.874,31

Bist

9.900,25

Çakallı menemeninin farkı nedir, nasıl yapılır? Neden Çakallı menemeni meşhur ve lezzetli?

Son dönemin en popüler ve yaza uygun yemeklerinde biri olan çakallı menemen hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Çakallı menemeninin farkı nedir, nasıl yapılır? Neden Çakallı menemeni meşhur ve lezzetli? Çakallı menemen yapımı, malzemeleri ve farkı...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-08-07 12:42:54

Çakallı menemeninin farkı nedir, nasıl yapılır? Neden Çakallı menemeni meşhur ve lezzetli?

Ülkemizin her bölgesinde farklı yapılan menemen, her türüyle çok seviliyor. Kahvaltıları süsleyen bu yemeğin yeni ve çok sevilen versiyonu "Çakallı menemeni" oldu.

Çakallı menemen tarifi

  • 5 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber, pulbiber ve tuz

Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde kesin. Aynı şekilde başka bir kap içerisine biberleri de küpler halinde kesip ayırım.

Tavanın içerisine tereyağını alıp eritin, üzerine kesmiş olduğunuz biberleri ilave edin. Biberlerin rengi dönünce üzerine domatesleri de ekleyerek karıştırın.

Kaşığın tersi ya da başka bir aparatla, yumuşayan domatesleri ezin. Domatesler suyunu salıp, iyice çekene kadar kavurun.

Suyunu çeken menemene 3 yumurta sarısı, baharatları ve peynirini ilave edin. Kaşar eriyene kadar karıştırın ve çok geçmeden ocağın üzerinden alın.

Çakallı menemeninin farkı nedir?

Çakallı menemenini diğer menemenlerden ayıran şey; domateslerin kabuksuz olması, domateslerin ezilerek pişirilmesi, suyunun tamamen çektirilmesi, içindeki kaşar peyniri ve yumurtaların sadece sarısıyla servis edilmesidir.

Çakallı menemen nereye ait?

Çakallı, Samsun ilinin Kavak ilçesine bağlı bir mahalledir. Buraya özgü bir menemen çeşidi yapan üreticiler, menemenin lezzetiyle "Çakallı"yı meşhur etmişlerdir. Kısacası çok sevilen çakallı menemeni Samsun'a ait bir lezzet.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara