Dolar

34,1623

Euro

38,1653

Altın

2.914,46

Bist

9.777,46

Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak: Sonuçlar ne gösterecek?

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması ve otopsi detayları, akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. 3 Ekim’de yapılacak işlemler, cinayet soruşturmasında yeni bir sayfa açacak.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-09-29 08:45:26

Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak: Sonuçlar ne gösterecek?

Cem Garipoğlu'nun mezarı, 3 Ekim Perşembe günü açılacak. Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun otopsisinde dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Garipoğlu'nun DNA profili, yüzde 99 uyumlu çıkmıştı. İşte yaşananlar...

MEZAR AÇMA İŞLEMİ

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediğiyle ilgili akıllardaki soru işaretleri giderecek fethi kabir işlemi, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verildi. Garipoğlu'nun cesedi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülecek ve burada uzman ekiplerce incelenecek.

OTOPSİ RAPORU YENİDEN GÜNDEMDE

Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te cezaevinde intihar etti. 12 Kasım 2014'te yapılan otopsi raporunda, 23 yaşındaki Garipoğlu'nun fiziksel özellikleri ve ölü lekeleri hakkında detaylar verildi. Vücudun arka kısmında koyu mor lekeler görüldüğü belirtildi.

İNTİHARIN GÖRÜNTÜSÜ

İçeri giren gardiyanlar, Garipoğlu'nu 3 numaralı odada buldu. Başında poşet, boynunda kırmızı düğümlenmiş naylon çamaşır ipi ile yerde yatıyordu. İpi, kantinden temin ettiği bilgisi raporda yer aldı.

ALKOL VE UYUŞTURUCU ANALİZİ

Otopsi sırasında alınan örneklerden alkol ve uyuşturucu bulunamadı. Kan, idrar, göz içi sıvısı ve mide içeriğinden yapılan testlerde herhangi bir ekstreme maddeye rastlanmadı.

DNA TESTİ SONUÇLARI

Garipoğlu'nun 2009 yılında alınan kanıyla, ölümünden sonra alınan kan örneği DNA profili karşılaştırıldı. Anne ve babasıyla yapılan karşılaştırmalarda, yüzde 99.9 uyum sağlandı.

MEKANİK ASFİKSİ

Otopsi raporunda, Garipoğlu'nun ölümü "ağız, burun kapanması ve boyuna bağ tatbikine bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana gelmiş" olarak tanımlandı. Oksijen yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber Ara