Dolar

34,2774

Euro

37,6622

Altın

2.921,89

Bist

9.093,86

Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA testi sonucu açıklandı

Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA örnekleri sonucunda şüpheler sona erdi! Adli Tıp raporu açıklandı: Mezar Garipoğlu'na ait! İşte detaylar...

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-08 13:36:36

Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA testi sonucu açıklandı

Cem Garipoğlu'nun mezarı, ölümünün gerçekliğine yönelik şüpheler nedeniyle açılmış ve mezardan alınan kemik örnekleri Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı incelemeler sonucunda, mezardaki cesedin Cem Garipoğlu'na ait olduğu doğrulandı. Anne ve babadan alınan DNA örnekleri ile yapılan karşılaştırma sonucu, mezardaki kişinin Cem Garipoğlu olduğu kesinleşti. İşte Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen açıklama.

MEZARDAN ALINAN DNA ÖRNEKLERİ KARŞILAŞTIRILDI

Cem Garipoğlu, 2009 yılında Münevver Karabulut'u katletmiş ve 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği açıklanmıştı. Ölümünün ardından ortaya atılan "Gerçekten öldü mü?" sorusu üzerine Karabulut ailesi fethi kabir işlemi talebinde bulundu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezarın açılmasına karar verdi. Mezar açıldıktan sonra alınan kemik ve diş örnekleri, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi ve anne-baba Mehmet Nida ile Tülay Makbule Garipoğlu'ndan DNA örnekleri alındı.

MEZARDAN ÇIKAN ŞÜPHELİ POŞET

Fethi kabir işlemi sırasında mezardan yaklaşık 30x30 cm boyutlarında düğümlü bir poşet çıkması dikkat çekti. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, bu şüpheli durumun araştırılması için başvuruda bulundu. Mezar açma işlemlerinde bulunan avukat Varol Turbay, mezardan poşet çıkmasının "normal olmadığını" belirtti. Bu durum, mezar açma işlemi esnasında dikkatleri üzerine topladı.

ADLİ TIP KURUMU'NDAN SONUÇLAR AÇIKLANDI

Adli Tıp Kurumu, yapılan incelemelerde mezardaki kemiklerin anne ve baba Garipoğlu'nun çocuğu olan Cem Garipoğlu'na ait olduğunu DNA testleriyle doğruladı. DNA sonuçları, 2014 yılında cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu ile tam bir eşleşme gösterdi.

MEZARDA POŞET BULUNMASI ŞAŞIRTTI

Cem Garipoğlu'nun mezarından çıkan naylon poşetin dikkat çekici bir detay olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun garip olduğunu belirtti. Avukat Varol Turbay, mezar açma işlemi sırasında daha önce hiçbir mezardan poşet çıktığını görmediğini ve bu olayın ilginç bir detay olduğunu ifade etti.

ADNAN TIP'IN AÇIKLAMASI

Adli Tıp yetkilileri, testlerde PCR yönteminin kullanıldığını ve DNA'nın çoğaltılarak doğru sonuçlara ulaşıldığını belirtti. Ayrıca, kimerizm vakalarına dikkat çekerek aynı bedende iki farklı DNA olabileceğini söyledi.

SAVCILIK SONUCU DUYURDU

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada:
"Cezaevinde intihar ettiği tespit edilen Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması üzerine yapılan incelemede, mezardan alınan örneklerin Cem Garipoğlu'na ait olduğu tespit edilmiştir." ifadesine yer verildi. Böylece Karabulut ailesi tarafından ortaya atılan şüpheler de yanıt bulmuş oldu.

SON VİDEO HABER

İsrail bayrağını gösterdiğine pişman edildi

Haber Ara