Dolar

34,2398

Euro

37,6309

Altın

2.920,13

Bist

9.109,34

Cezadan kaçmak isteyen Adnan Oktar'ın sosyal medya oyunu!

Adnan Oktar Suç Örgütü, yargıyı yanıltmaya çalışıyor. Adnan Oktar’ın avukatı, 5 sosyal medya hesabının kapatılması ile ilgili Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulunmuştu. Mağdur avukatlarından Eser Çömlekçioğlu, başvurunun arkasındaki 'manipülasyonu' açıkladı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-07-07 19:52:11

Cezadan kaçmak isteyen Adnan Oktar'ın sosyal medya oyunu!

Adnan Oktar Suç Örgütü, sosyal medyada oluşturduğu trol ordusuyla devlet yöneticilerine, emniyet birimlerine, yargı mensuplarına, gazetecilere, mağdur kızlara ve şikayetçilere korku salmaya devam ediyor. Örgüt, Yargıtay'ın Adnan Oktar hakkında karar vermek üzere olduğu günlerde, yargıyı etkilemeye yönelik hamleler yapmaya çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Süfyan Deccal” diyen hesaplar hakkında Adnan Oktar tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Hukuk çevreleri, bu hamleyi yargıyı yanıltma ve cezadan kurtulma girişimi olarak değerlendirdi.

Adnan Oktar mağdurlarının avukatı Eser Çömlekçioğlu, bu durumu kamuoyuna açıkladı. İşte açıklamadan öne çıkan başlıklar:

ADNAN OKTAR MANİPÜLASYON PEŞİNDE

Basında, Adnan Oktar'ın 5 sosyal medya hesabının kapatılması için Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulunduğu bilgisi yer aldı. Başvuruda, bu hesapların Adnan Oktar'a zarar verdiği gerekçesiyle kapatılması talep edildi. Ancak, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu manipülasyon girişiminin aslı şu şekildedir:

SUÇUNU ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR

Geçtiğimiz aylarda, Adnan Oktar Suç Örgütüne ait yaklaşık 1000 hesabın kapatılması için mağdurlar adına başvuruda bulunmuştuk. Bu taleplerimizde, örgüte ait hesapların mağdurlara ve kamu görevlilerine sistematik saldırılarda bulunduğunu ve Cumhurbaşkanımıza yönelik sahte hadislerle karalama faaliyetleri yürüttüğünü belirtmiştik. Söz konusu hesapların bir kısmı kapatıldı; ancak henüz kapatılmayan ve suç işlemeye devam eden diğer hesapların sadece 5'i için kapatılma başvurusunda bulunarak, suçtan ve Cumhurbaşkanımıza yönelik paylaşımların sorumluluğundan kaçmaya çalışıyorlar.

TANIK İFADELERİ OKTAR'I YALANLIYOR

Örgütün sosyal medya hesapları, Adnan Oktar'ın talimatlarıyla hareket ederek her gün on binlerce saldırıda bulunmaya devam ediyor. Bu hesapların örgüte ait olduğu ve Adnan Oktar'ın kontrolü altında çalıştığı, 28 mahkeme kararı ile ispatlanmış olup mahkeme arşivlerinde binlerce dijital belge ve tanık ifadesi bulunmaktadır.

YARGIMIZ ÇOK DİKKATLİ OLMALI

Türk Mahkemelerince Silahlı Suç Örgütü lideri olduğu tescil edilen Adnan Oktar, işlediği suçları inkar ve tevil edebilmek için basit ve aciz yöntemlerle manipülasyon yapmaya çalışıyor. Bu örgütün her türlü tuzağı karşısında dimdik duracağımızı ve gerçekleri net olarak ifade edeceğimizi kamuoyuna bildiririz.

Haber Ara