Dolar

34,1061

Euro

37,2067

Altın

2.998,25

Bist

8.793,61

Çikolata meyvesi fiyatı ne kadar? Çikolata meyvesi nerede satılıyor?

Çikolata meyvesi fiyatı ne kadar? Ülkemizde pek çok tropik meyvelerin üretimi artık yapılıyor. Ejder meyvesinin ardından son zamanların oldukça popüler olan çikolata meyvesi de artık ülkemizde yetişiyor. Çikolata tadı gelen meyve lezzetli olmasının aynında besleyici özelliğiyle de biliniyor. Çikolata meyvesini almak isteyenler Çikolata meyvesi nerede satılıyor, nereden alınır? sorularını sıkça soruyor.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-16 17:18:55

Çikolata meyvesi fiyatı ne kadar? Çikolata meyvesi nerede satılıyor?

Sosyal medya paylaşımları ile adından söz ettiren çikolata meyvesi tropikal bir meyve olmasına rağmen ülkemizde de uygun sıcaklık ve neme sahip seralarda üretiliyor. Antalya bölgesinde üretimine başlanan çikolata meuvesi orta Meksikaya özgü bir meyvedir. Orta Amarika'da ağaçlık ve nemli bölgede yetişen bu meyve oldunlaştığında çikolata tadı vermesiyle biliniyor. Çikolata Meyvesi, Trabzon hurmasına benzerliği nedeniyle "Kara Trabzon Hurması" gibi isimlerle de Türkiye'de tanınmaya başlamıştır.

Çikolata meyvesi fiyatı ne kadar?

Çikolata meyvesini ülkemizde her manavda ve markette bulmak oldukça zordur. Henüz Türkiye'de yeni yeni üretilen meyve ithal olarak da yurt dışından getilriliyor. Meyvenin fiyatı ise talebe göre ve mevsime göre farklılık gösteriyor. 1 adet çikolata meyvesinin fiyatı 50-60 TL'ye kadar çıktığı belidtiliyor. Ancak ülkemizde üretimi arttıktan sonra meyvenin fiyatının da hızla düşmesi bekleniyor.

Çikolata meyvesi nerede satılıyor?

Çikolata meyvesi bazı manavlarda ve marketlerde bulunabilir. Satış ağı oldukça kısıtlı olan çikolata meyvesi internetten de sipariş edilebilir. Çikolata meyvesi olgunlaşmadan yenmemelidir. Çikolta meyveesi oda sıcaklığında 10-12 günde yumuşayıp kararınca tüketilmelidir.

Çikolata meyvesi nasıl yenir?

Çikolatalı puding tadını veren bu meyvenin tüketimi çok farklı şekillerde olabilir. Muhallebi ve pıdingi andıran kremsi bir yapıya sahip olan çikolata meyvesi genellikle çiğ ve sade olarak tüketilir. Trabzon hurması gibi 2'ye bölündükten sonra içi kaşık yardımıyla yenebilir. Diğer meyvelerle karıştırarak da yenebilir. Kek ve pasta ürünlerinde çikolata sosu olarak da kulalnılabilir. Tadı olgun armut ve mangoya benzediği söylenen çikolata meyvesi oldukça da besleyicidir.

Çikolata meyvesi zararlı mı?

Olgunlaşmamış çikolata meyvesi tahriş edici ve yakıcı olablir. Bunun için meyveyi olgunlaştığından emin olduktan sonra tüketmekte fayda var. Çikolata meyvesinin olgunlaşması için, oda sıcaklığında 10 gün bekletilmesi yeterldir. Yumuşayınca ve kararınca meyve tüketilebilir.

Çikolata Meyvesi nedir?

Kara Sapot (Diospyros nigra), abanozgiller familyasından ve anavatanı Doğu Meksika ve Orta Amerika ile Kolombiya'nın güneyi olan bir ağaç türü ve bunun meyvesine verilen ad. Trabzon hurması ile aynı cinsten gelmesi sebebiyle akrabadır.

Toprak konusunda fazla bir seçiciliği olmayıp pek çok toprak türüne uyum sağlayabilmektedir, neme ve kuraklığa da kısmen dayanıklıdır. Kara sapot meyvesi, domates gibi ve 5-10 cm (2,0-3,9 in)çapındadır, zeytin renginden sarı yeşil renge dönen meyve derisi yenmez ancak ince kabuğunun altındaki meyve özü olgunlaştığında beyazdan siyaha çikolata pudingi rengine döner ve yenebilir, çikolata pudingi gibi tadı da vardır, papayayı da hafif andırır bir haldedir.

Çikolata meyvesinin rengi zeytinten sarı yeşile doğru döner. İnce kabuğunun altındaki meyve özü olgunlaşınca, beyazdan siyaha döner ve yenebilir hale gelir.

Türkiye'de ancak Gazipaşa, Alanya gibi soğuktan korumalı yerlerde yetiştirilebilir.

Haber Ara