Dolar

34,2764

Euro

37,5919

Altın

2.877,71

Bist

9.022,40

Discord'a erişim kapatıldı! Çocukları korumak için adım atıldı

Adalet Bakanı, Discord'a erişim engeli getirildiğini duyurdu. 'Çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik' suçlarına dair yeterli şüphe bulunduğu için Türkiye genelinde Discord’a erişim kapatıldı.

57 Dakika Önce Güncellendi

2024-10-09 08:02:17

Discord'a erişim kapatıldı! Çocukları korumak için adım atıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Discord sosyal medya platformuna erişim engeli getirildiğini açıkladı. Kararın gerekçesi, platformda "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarına dair yeterli şüphe bulunması.

ANAYASAL DÜZENİ KORUMA KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Discord adlı sosyal medya platformuna yönelik erişim engelinin, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Suçlarla Mücadele Yasası kapsamında alındığını belirtti. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, platformda "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarına dair güçlü deliller bulunduğunu, bu sebeple Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine harekete geçildiğini belirtti. Bu doğrultuda Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, Discord'a Türkiye'den erişim engeli getirilmesine karar verdi.

KORUMA POLİTİKASI

Bakan Tunç, gençleri ve çocukları sosyal medya ve internetin suç teşkil eden zararlı içeriklerinden korumakta kararlı olduklarını ifade etti. Ayrıca, "Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz" diyerek, toplumun değerlerini koruma yönündeki kararlılığı vurguladı.

"TOPLUMSAL YAPIYA YÖNELİK TEHDİTLER DURDURULACAK"

Adalet Bakanı Tunç, açıklamasında Discord platformundaki tüm içeriklerin belirlenen URL adreslerinden çıkartılmasına ve erişim engeli getirilmesine ilişkin kararı açıkladı. Bu karar, özellikle "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" gibi toplumun temel yapılarına yönelik suçların önlenmesine yönelik olarak alındı.

SON VİDEO HABER

Özgür Özel'den 'kapalı oturum' açıklaması

Haber Ara