Atama bekleyen İmamhatip mezunlarını sevindiren bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yer alan atama kararına göre Diyanet İşleri Başkanlığına 6 bin 200 sözleşmeli personel ataması yapılacak. Diyanet'te imam, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin olarak görev yapmanın hayalini kuranlar için yeni bir süreç başladı.
Diyanet 6 bin 200 din görevlisi alımı başvurusu ne zaman?
Diyanet İşleri'ne yeni alımlara ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım alanında alımlara ilişkin ilanın detayları belli oldu. Diyanet'te görev yapmak isteyenler 26 Aralık ile 6 Ocak tarihleri arasında "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden başvurularını yapılacak.
Diyanet İşleri 6200 personel alımı başvurusu nasıl yapılır?
Adaylar ilgili tarihler arasında internet üzerinden "sinav.diyanet.gov.tr" ön başvurularını yapacak. Ardından ön başvurularını onaylatmak için aynı tarihler arasında herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekecek.
6200 (Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin) branş ve kadro dağılımı
Diyanet Akademisine aday din görevlisi olarak 1300 Kur'an kursu öğreticisi (kadın), 4 bin 600 imam hatip ve 300 müezzin kayyım alımı yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatında 4/B sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla 2022 KPSS B grubu puan sırası esas alınarak ilan edilen boş pozisyonların üç katı kadar aday arasından sözlü sınav ile alımlar yapılacak.
Diyanet personel alımı KPSS paunı kaç?
Adayların 2022 yılı KPSS'den lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olması gerekiyor.
6200 personel alımı sözlü sınavları hangi illerde yapılacak? 2023
Sözlü sınavlar, Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Tekirdağ, Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize, Van ve Yozgat'ta yapılacak. Adayların sözlü sınavda başarılı sayılması için en az 70 puan alması şartı aranacak. Sınav tarihi, başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak hazırlıkların ardından ilan edilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı nedir?
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ya da kısa adıyla Diyanet, 3 Mart 1924 tarihinde Şeriyye ve Evkaf Vekaleti'nin yerine kurulan, İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli kurumdur. Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 429 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı bir teşkilat olarak kurulmuştur. 9 Temmuz 2018'de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştır.
Anayasanın 136. maddesinde, "Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir." hükmü yer almaktadır.