Dolar

34,2714

Euro

37,4959

Altın

2.928,60

Bist

8.876,22

Düzce depremi kaç saniye sürdü? Deprem ne kadar devam etti? 23 Kasım Düzce depremi İstanbul'da kaç şiddetinde hissedildi?

Dün sabaha karşı Düzce yeni bir depreme sarsıldı. Deprem İstanbul ve Ankara gibi çevre illerden de hissedildi. Deprem nedeniyle ilk gelen bilgilere göre 46 kişi yaralandı. Bazı evlerde ve işyerlerinde hasarlar olduğu öğrenilirken depreme yakalanan vatandaşar geceyi sokaklarda geçirdi. Depremin ne kadar kaç saniye sürdüğü ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte 23 Kasım Düzce depremine dair detaylar...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-11-23 09:32:18

Düzce depremi kaç saniye sürdü? Deprem ne kadar devam etti? 23 Kasım Düzce depremi İstanbul'da kaç şiddetinde hissedildi?

Düzce merkezli 23 Kasım'da meydana gelen deprem paniğe neden oldu. AFAD depremin büyüklüğünün 5.9 olduğunu açıkladı. İstanbul vve Ankara gibi çevre illerden de hissedilen deprem mlyonlarca kişiyi korkuttu. Deprem anında yataklarında olan vatandaşlar kendilerini sokağa attı ve geceyi sokakta geçirdi. Yaşanan sarsıntı nedeniyle Düzce'de okullar da tatil edildi.

Düzce depremi kaç saniye sürdü?

Düzce'de meydana gelen depğrem yaklaşık olarak 30-40 saniyer aralığında sürdü. Depremin kısa sürmesi can kaybının yaşanmamasına neden oldu. Düzce'de 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen büyük deprem de 30 saniye sürmüştü.

23 Kasım Düzce depremi İstanbul'da kaç şiddetinde hissedildi?

23 Kasım'da Düzce'de meydana gelen 5.9 şiddetindek deprem İstanbulda 5 şiddetinde hissedildi. Gece takırtı sesleri İstanbulluları da yatağından kaldırdı. İstanbul'un Avrupa ve Asya kıtalarında hissedilen depremin merkez üssünün Düzce'nin Gölyaka ilçesi olduğu öğrenildi.

Deprem hangi illerde hissedildi?

Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir'e kadar hissedildi. Deprem nedneiyle Düzce'de bazı evlerin hasar aldığı görüldü. Düzce Adliyesi'nde çatıdan kopan bazı beton parçalarının yere düştüğü görüldü. Deprem sonrası araçlarına yakıt almak isteyenler uzun kuyruklar oluştırdu. Depem sonrası kendilerini sokağa atanlar geceyi battaniye ve yorganlarla sokakta geçirdi.

Artçı sarsıntılar yaşandı

5.9 şiddetinde depremin ardından Düzce'de peş peş artçı sarsıntılar yaşandı.

12 Kasım 1999'da Gölcük'te büyük deprem yaşanmıştı

17 Ağustos Marmara Depreminin üzerinden 87 gün geçtikten sonra,12 Kasım 1999 yılında bu kez Düzce depremi yaşandı. Saatler 18.57'yi gösterdiğinde, Düzce'de meydana gelen depremde yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. Depremin şiddeti ise 7.2 olmuştu. Depremde Düzce, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca'da toplam 710 kişi hayatını kaybederken 2.678 kişi de yaralanmıştı. 

SON VİDEO HABER

Savcıyı ölümle tehdit eden çete üyelerine operasyon

Haber Ara