E-Devlet OGS ve HGS sorgulama nasıl yapılır?
Ücretli otoyollarda otomatik geçişi sağlayan sistemlerde vatandaşın işini kolaylaştıran yenilikler hayata geçirildi. Buna göre bakiye eksikliği kaynaklı ihlalli geçişler e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. Peki E-Devlet OGS ve HGS sorgulama nasıl yapılır? Ayrıca söz konusu kaçak (ihlalli) geçişlerden sonra vatandaşlara mail ve SMS yolu ile bilgilendirilecek.

Oluşturma Tarihi: 2022-01-27 16:30:38

Güncelleme Tarihi: 2022-01-27 16:30:38

OGS ve HGS kullanan vatandaşların hayatını kolaylaştıran bir yenilik hayata geçiriliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sürücüler için farkındalık yaratan e-Devlet'te Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) Borç ve Bilgilendirme Hizmeti uygulamasını hayata geçirdi.

Yeniliğe göre vatandaşların HGS ve OGS bakiyesi yeterli olmadığı zamanlarda yaptıkları ihlalli geçişlerle ilgili araç sahiplerini koruma amaçlı bir bilgilendirme hizmeti başlatıldı. Durumdan haber olan binlerce kişi de E-Devlet OGS ve HGS sorgulama nasıl yapılır? Sorusuna yanıt aramaya başladı.

Vatandaşlar gelişen teknoloji ile birilikte bundan böyle OGS ve HGS bakiye sorgulamalarını saniyeler içinde yapabilecek. Bunun için e-devlet kapısına TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmak yeterli olacaktır. İşte E-devlet OGS ve HGS sorgulamasının detayları...

E-Devlet OGS ve HGS sorgulama nasıl yapılır? 

Bu hizmetten önce ceza aldıklarının farkında olmayan vatandaşlar, artık e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulamayla HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme hizmeti alabilecek. Bilgilendirme ile vatandaşlar 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmemiş geçiş ücretlerinin gecikme faizi ile birlikte katlanmasının önüne geçilecek. Vatandaşların mail ve SMS hizmetlerden faydalanabilmesi için e-Devlet bilgilerinin güncel olması gerekiyor.

E-Devlet HGS ve OGS sorgulama yapmak için şu adımları takip etmeniz yeteri;

1. Öncelikle E-Devlet bilgilerinizin güncel olması gerekiyor

2. E-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriniz

3. Buarada "Araçlarım" bölümüne girin

4. Karşınıza HGS ve OGS sorgulama ekranı çıkacak. Buradan sorgulamanızı yapabilirsiniz.

HGS nedir?

Hızlı Geçiş Sistemi ya da kısaca HGS, Boğaz Köprüleri ve Otoyol geçişlerinde ödemenin pasif RFID teknolojisi kullanılarak gerçekleştirildiği Türkiye'de 17 Eylül 2012 tarihinde kullanılmaya başlanan bir ücretlendirme sistemidir.

OGS nedir?

Otomatik Geçiş Sistemi Türkiye paralı yollarında kullanılan, para ödeme gişelerinde işlemlere büyük hız kazandıran sistemdir.

OGS kaçak geçiş ödemesi nasıl yapılır?

Otoyol ve Köprü OGS Geçiş İhlal Cezaları PTT nin herhangi bir şubesinden 351113 nolu posta çeki hesabına araç plakası belirtilerek ödenebilir.
 

OGS borç ödeme nereye yapılır?

OGS ihlalli geçiş yüklemelerini ise PTT şubelerden ve anlaşmalı bankaların internet bankacılığından yapabilirsiniz.
 

OGS bakiye nasıl öğrenilir?

 
4747 OGS Etiketi Bakiye Sorgulama

Bakiye sorgulama işlemini aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz. 4747'ye OGSBAK bir boşluk PLAKA NUMARANIZ (arada boşluk bırakmayacak şekilde)'ı gönderdiğinizde güncel OGS bakiye bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

OGS geçiş ihlali nasıl öğrenilir?

OGS geçiş bilgilerinde olduğu gibi geçiş ihlalleri de kolayca internetten öğrenilebilmektedir. e-Devlet'in OGS İhlal Bilgileri Sorgulama ekranına tarihlerin girilmesi yeterlidir. Burada geçiş ihlallerinin tamamı görülebilir.