e-Devletten geçici kimlik belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır?
Son zamanlarda birçok kişi tarafından sıklıkla kullanılan e-Devlet, sunmuş olduğu hizmetler ile vatandaşların kolaylıkla resmi kurumlara gitmeden istedikleri belgeleri elde etme imkanı sunmaktadır. e-Devlet vasıtasıyla vatandaşlar adalet, çevre, güvenlik, eğitim ve sağlık alanında hizmetler kolaylıkla erişebilmektedir. e-Devlet’in sunmuş olduğu hizmetlerden biri de geçici kimlik belgesi sorgulama işlemedir. Birçok kişi asli kimlikleri yerine kullanabilecekleri geçici kimlik belgelerini, e-Devlet üzerinden saniyeler içerisinde çıkartabilmektedir. Peki e-Devlet üzerinden geçici kimlik belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden geçici kimlik belgesi sorgulama işlemi yapılırken nelere dikkat edilmelidir? e-Devlet üzerinden kimler geçici kimlik belgesi sorgulama işlemi yapabilir?

Oluşturma Tarihi: 2021-10-06 18:48:44

Güncelleme Tarihi: 2021-10-06 18:48:44

Son zamanlarda birçok kişi tarafından sıklıkla kullanılan e-Devlet, sunmuş olduğu hizmetler ile vatandaşların kolaylıkla resmi kurumlara gitmeden istedikleri belgeleri elde etme imkanı sunmaktadır. e-Devlet vasıtasıyla vatandaşlar adalet, çevre, güvenlik, eğitim ve sağlık alanında hizmetler kolaylıkla erişebilmektedir. e-Devlet'in sunmuş olduğu hizmetlerden biri de geçici kimlik belgesi sorgulama işlemedir. Birçok kişi asli kimlikleri yerine kullanabilecekleri geçici kimlik belgelerini, e-Devlet üzerinden saniyeler içerisinde çıkartabilmektedir. Peki e-Devlet üzerinden geçici kimlik belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden geçici kimlik belgesi sorgulama işlemi yapılırken nelere dikkat edilmelidir? e-Devlet üzerinden kimler geçici kimlik belgesi sorgulama işlemi yapabilir?

e-Devlet sunmuş olduğu çeşitli hizmetler vasıtasıyla vatandaşlara herhangi bir resmi kuruma gitmeden gerekli olabilecek tüm belgeleri sunmaktadır. e-Devlet'in sunmuş olduğu hizmetlerden biri de geçici kimlik belgesi sorgulama hizmetidir. Vatandaşlar herhangi bir kuruma gitmeden e-Devlet üzerinden geçici kimlik belgesi sorgulama işlemi yapabilmektedir. Bu işlem sayesinde vatandaşlar hızlı bir şekilde zamandan tasarruf edebilmektedirler. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşalar internet üzerinden nasıl geçici kimlik belgesi sorgulanır sorusunun cevabını araştırmaktadırlar. İşte tüm detayları ile e-Devlet üzerinden nasıl geçici kimlik belgesi sorgulama işlemi yapılır sorusunun cevabı…

e-Devletten geçici kimlik belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır?

e-Devletten geçici kimlik belgesi sorgulamak için şu adımlar takip edilir;

Öncelikle e-Devlet'e ait resmi web sitesi giris.turkiye.gov.tr üzerinden kişiye has T.C. kimlik numarası ve şifre vasıtasıyla giriş yapılır.

Giriş yapıldıktan sonra ana ekrandan “Merhaba, size nasıl yardım edebilirim?” yazılı arama sayfasına “geçici kimlik belgesi sorgulama” yazılarak arama yapılır.

Geçici kimlik belgesi sorgulama yazıldıktan sonra ekrana gelen “Geçici Kimlik Belgesi Sorgulama (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü” seçeneği seçilerek işleme devam edilir.

Daha sonra çıkan ekrandaki bilgiler okunarak “ Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum” yazısı yanında yer alan kutucuk işaretlenerek “Devam Et” seçeneğine basılır.

En son işlemde çıkan ekran üzerinden yazan bilgiler kontrol edilerek, sorgulama seçeneği seçilebilir.

Ekranda çıkan geçici kimlik belgesi sağ üst köşeden Pdf formatında bilgisayara veyahut telefona indirilebilir.

e-Devlet'in diğer hizmetleri nelerdir?

e-Devletin sunduğu resmi kurum hizmetleri çok çeşitli alanlarda olabilmektedir. Adalet, Çevre, Eğitim, Sağlık ve Güvenlik gibi birçok alanda hizmet sağlayan e-devletten, yapılan hizmetler şöyledir:

Adalet (Davalarınız ve diğer adli dosyalarınız ile ilgili işlem yapın, dosya detaylarına ulaşın)

Çevre, Tarım ve Hayvancılık (Tarım, Hayvancılık faaliyetleri ve çevre konusundaki hizmetlerden faydalanın.)

Devlet ve Mevzuat (İhaleler, mevzuat, seçmenlik ve diğer konularda bilgi alın.)

Eğitim (Eğitim, burslar ve sınavlar ile ilgili bilgi ve başvuru hizmetlerinden faydalanın.)

Genel Bilgiler (Günlük yaşamda ihtiyacınız olabilecek, genel bilgi ve veri kaynaklarından faydalanın.)

Güvenlik (Emniyet ile ilgili hizmetlerden faydalanın. Askerlik bilgilerinize erişin ve işlem yapın.)

İş ve Kariyer (Çalışanların ve ticari işletmelerin gerek duyabileceği hizmetlere erişin.)

Kişisel Bilgiler (Devlet kurumlarında bulunan varlık, borç, sağlık, eğitim vb. kişisel bilgilerinize göz atın.)

Sağlık (Sağlığınız ile ilgili bilgilere ulaşın. İlaç, muayene ve randevu işlemlerinizi yönetin.)

Sosyal Güvenlik ve Sigorta (Sosyal güvenlik ve yardım durumunuzu inceleyin. Sigortalarınız ile ilgili bilgi alın.)

Şikayet ve Bilgi Edinme (Devlet kurumları ve firmalar ile ilgili ihbar, şikayet ve bilgi taleplerinizi yönetin.)

Telekomünikasyon (GSM, İnternet, Telefon, Posta ve diğer iletişim kanalları ile ilgili hizmetlerden faydalanın.)

Trafik ve Ulaşım (Trafik ile ilgili hizmetlerden faydalanın. Kara, hava ve deniz taşımacılığı işlerinizi yönetin.)

Vergi, Harç ve Cezalar (Vergi, trafik cezası, harç ödemeleri ve benzeri borç ve alacaklarınızı takip edin.)