Dolar

34,2451

Euro

37,0902

Altın

3.007,05

Bist

8.737,67

Elazığ'da okullar ne zaman açılacak? Elazığ'da okullar (2. dönem) 1 Mart'ta mı açılacak?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından 10 il afet bölgesi ilan edilmişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK Toplantısı sonrası Elazığ'ın da afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından Elazığ'da okullar ne zaman açılacak? Elazığ'da okullar (2. dönem) 1 Mart'ta mı açılacak? soruları ise öğrenciler ve veliler tarafından sıkça sorulmaya başlandı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-02-15 17:49:29

Elazığ'da okullar ne zaman açılacak? Elazığ'da okullar (2. dönem) 1 Mart'ta mı açılacak?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında "Genel olarak depremle mücadelenin değerlendirilmesi, tek bir gündemle toplanmış MYK icra ediyoruz. Bir andan enkaz altındakilere ulaşmanın umudunu canlı tutuyoruz, devamının gelmesini umut ediyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. 10 İl olarak zikrediyoruz, Elazığ da 11. il olarak Afet bölgesi olarak zikredilecektir." dedi. Çelik'in açıklamasına göre daha önce depremlerden etkilenen 10 il sayılırken bu illere Elazığ'da eklenmiş oldu.

Elazığ'da okullar ne zaman açılacak?

Kahramnmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetti. 10 kenti vuran depremlerde 10 ilde ikinci dönemin 1 Mart tarihine ertelendiğini bildirilmişti. Elazığ'ın da afet bölgesi ilan edilmesiyle Elazığ'da okullar ne zaman açılacak? Okullar 1 Mart'ta mı açılacak? soruları gündeme geldi. Kabine Toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Deprem bölgesinde 95 okulun yıkık ve hasarlı olması 1 Mart itibarıyla isteyen öğrencilerimize Elazığ dahil 11 ilde başlama imkanı veriyor." dedi.

Elazığ'da okullar (2. dönem) 1 Mart'ta mı açılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı deprem bölgesindeki tüm okullarda da ikinci dönemde devam şartı aranmayacaktır. Diğer 71 ilimizdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretim 20 Şubat'ta başlayacaktır. Deprem bölgesindeki 20 bin 868 okul binasından sadece 95'inin yıkık ve ağır hasarlı olması, 1 Mart itibarıyla isteyen öğrencilerimiz için bu 10 ilimizde ki buna Elazığ'ı da ilave edeceğim, 11 ilimizde şartları uygun okullarımızda eğitim öğretime başlama imkanı veriyor." dedi.

Elazığ alınan son karara göre afet bölgesi ilan edildi. Afet bölgesi olmayan illerde okullar 20 Şubat'ta açılacak. 20 Şubat itibarıyla 70 ilde eğitim ve öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak. Afet bölgesi kabul edilen illerde ise tatil 1 Mart'a kadar uzatıldı.

Hangi iller afet bölgesi?

Kahramanmaraş

Hatay

Malatya

Gaziantep

Adıyaman

Diyarbakır

Şanlıurfa

Kilis

Adana

Osmaniye

Elazığ

Haber Ara