Dolar

34,1128

Euro

38,1228

Altın

2.875,94

Bist

9.900,25

Faizsiz evlilik kredisi projesine 4 yeni il eklendi! Şartlar kolaylaştırıldı

Deprem bölgelerinde başlatılan faizsiz evlilik kredisi projesi dört yeni ilde daha geçerli olacak. Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru şartları ve ödeme planları güncellenerek daha fazla gencin yararlanmasına olanak sağlanacak. İşte detaylar…

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-20 20:22:51

Faizsiz evlilik kredisi projesine 4 yeni il eklendi! Şartlar kolaylaştırıldı

Deprem bölgelerinde başlayan Aile ve Gençlik Fonu projesi, dört yeni ilde daha uygulanmaya başlandı. Ayrıca, gelir kriteri iki asgari ücretten 2.3 asgari ücrete yükseltildi. Başvuru şartları ve ödeme planıyla ilgili tüm detaylar haberimizde!

PROJEYE DÖRT YENİ İL DAHA EKLENDİ

Geçtiğimiz yıl Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan evlilik kredisi projesi, pilot uygulama olarak deprem bölgelerinde hayata geçirilmişti. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, projeyi genişletmeye devam ettiklerini ve yeni iller eklediklerini belirtti. Son olarak Osmaniye de projeye dâhil edildi. Proje, ilk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya gibi depremden etkilenen bölgelerde geçerliydi. Bartın, Karabük ve Zonguldak illeri de başvuru alınan yerler arasında.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Başvurular, 18-29 yaş arası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, depremden etkilenen 11 ilde taşınmaz sahibi olmayan ve belirli gelir şartlarını karşılayan çiftler için geçerlidir. Resmi nikâh tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalan çiftler, krediye başvurabilecek. Eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt eden çiftler, Aile ve Gençlik Fonu'ndan kredi alabilecek.

BAŞVURU SÜRECİ VE DETAYLAR

Başvurular 15 Şubat 2024 itibarıyla aile.gov.tr üzerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Başvuru onaylanan çiftler, 150 bin TL faizsiz krediden yararlanabilecek ve 48 ay vadeli, ilk 2 yılı geri ödemesiz bir ödeme planı sunulacak.

GELİR KRİTERİ GÜNCELLENDİ

Bakan Göktaş, destekten daha fazla çiftin yararlanabilmesi için gelir şartlarını kolaylaştırdıklarını belirtti. İlk etapta çiftlerin toplam gelirlerinin iki asgari ücreti aşmaması gerekirken, bu sınır 2.3 asgari ücrete yükseltildi.

SON VİDEO HABER

Selçuk Bayraktar'dan Lübnan açıklaması

Haber Ara