Dolar

34,2863

Euro

37,0253

Altın

3.028,14

Bist

8.908,47

Fetullah Gülen in tabutunun başındaki gizemli üçlü

Fetullah Gülen in tabutu başında bekleyen 'kara kutu' Cevdet Türkyolu ve Türkiye nin aradığı Muhammet Yeşilyurt, FETÖ nün içindeki derin yapıyı gözler önüne serdi.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-27 08:49:31

Fetullah Gülen in tabutunun başındaki gizemli üçlü

Cevdet Türkyolu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in cenazesinde, tabutun başında yakın halkasını gösterir şekilde bekledi. Tabut başında Türkyolu ile birlikte Gülen'in yeğeni Kemal Gülen ve Türkyolu'nun damadı Muhammet Yeşilyurt yer aldı. Türkiye tarafından kırmızı kategoride aranan Yeşilyurt, FETÖ'nün önde gelen isimlerinden biri olarak dikkat çekti.

TABUTUN BAŞINDA SADECE ÜÇ İSİM VARDI

Gülen'in tabutu morgdan alınarak beyzbol parkına taşındıktan sonra defin işlemi tamamlanana kadar Cevdet Türkyolu tüm süreci bizzat yönetti. Cenazede tabutun başında ise yalnızca kendisi, Kemal Gülen ve damadı Muhammet Yeşilyurt bulunuyordu. Gülen'in en yakınında yer alan Türkyolu, örgüt içinde “kara kutu” olarak anılmaya devam ediyor.

“UZUN CEVDET” GÜCÜNÜ SERGİLEDİ

FETÖ içerisinde "Uzun Cevdet" lakabıyla bilinen Cevdet Türkyolu, Fetullah Gülen'in yakın akrabası olmasının yanı sıra örgütte güçlü bir konumda yer alıyor. Cenazede Türkyolu'nun hakimiyeti, örgüt içindeki gücünü halen koruduğunu gösterdi.

KIRMIZI LİSTEDE ARANAN DAMAT

Türkiye'nin kırmızı kategoride aradığı isimlerden biri olan Muhammet Yeşilyurt, örgütün eğitim kurumlarında "belletmen" olarak görev aldıktan sonra ABD'ye yerleşmiş ve burada Gülen'e yakın mollalar grubuna dahil olmuştu. Türkyolu'nun kızıyla evli olan Yeşilyurt, aynı zamanda Gülen ailesinin de damadı konumunda.

Haber Ara