Dolar

34,2253

Euro

37,9622

Altın

2.919,77

Bist

9.206,83

Gıda hileleri ,fşa ediliyor: 85 Milyon vatandaşa duyurulacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda hilelerine karşı yeni bir uygulama başlattı. Uygunsuz ürünler anlık olarak 85 milyona ifşa edilecek. Hileli gıda satışları artık daha fazla denetlenecek.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-02 08:16:23

Gıda hileleri ,fşa ediliyor: 85 Milyon vatandaşa duyurulacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerindeki hilelere karşı yeni bir uygulama başlattı. Bugün saat 9.00 itibarıyla uygunsuz ürünler, marka ve firma adlarıyla anlık olarak 85 milyon vatandaşa duyurulacak.

GIDA HİLESİNE GEÇİT YOK!
Tüm önlemlere rağmen gıda sahtekarlığına karşı etkin bir mücadele sürdürülüyor. “Çayda boya”, “balda şeker”, “sızma zeytinyağında bitkisel yağ” gibi hileli ürünler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ifşa edilecek. Bu yıl 940 bin denetim yapılırken, 16 bin uygunsuzluk tespit edildi ve 771 milyon lira idari ceza kesildi.

YENİ DÜZENLEME: İHBARE İLE DESTEK
Bakan İbrahim Yumaklı, “Alo 174 Gıda Hattı” ve sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlardan gelen ihbarlarla uygunsuz ürünleri tespit edeceklerini açıkladı. Uygunsuz ürünler, guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden anlık olarak ilan edilecek.

TÜM SEKTÖRÜ KAPSAYAN DENETİM
Bakan, 7 bin 800 kontrol görevlisiyle sürekli denetim yapıldığını ve bu yıl sonuna kadar 1.5 milyon denetim hedeflendiğini belirtti. Hilelerin en çok et ve süt ürünlerinde görüldüğü, meyve ve sebzelerde ise en az hile tespit edildiği ifade edildi.

HİLELİ ÜRÜNLER TOPLATILIP İMHA EDİLECEK
Tespit edilen hileli ürünler, piyasadan toplatılacak ve imha edilecek. Bakanlık, hileli ürünlerin satışı yapan marketler ve internet platformlarına da yaptırımlar uygulayacak.

Haber Ara