Dolar

34,2481

Euro

37,8111

Altın

2.928,28

Bist

8.954,32

Gram altın 2023'te artmaya (yükselmeye) devam eder mi?

Elinde altını olan ve altına yatırım yapmak isteyenler 2023 yılında gram altın yükselmeye devam eder mi? sorusunu soruyor. İşte Goldman Sachs'tan altın yorumu...

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-30 12:28:06

Gram altın 2023'te artmaya (yükselmeye) devam eder mi?

Son zamanlarda altın yatırımcısını oldukça fazla sevindirdi. Altın yatırımcıları ABD Merkez Bankası FED'in vereceği faiz kararını beklerken bir yandan da pozisyonlarını korumak istiyor. 2023 yılına iyi bir başlangıç yapan altına ilgi artarken ekonomistlerden de olumlu açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Gram altın 2023'te artmaya (yükselmeye) devam eder mi?

Goldman Sachs Emtia Araştırma Başkan Yardımcısı Daniel Sharp altının 2023 yılındaki durumuna ilişkibn yaptığı açıklamada altında zun süreli bir ralli için koşulların oluştuğuna inandığını belirtti. Ekonomim.com'un haberine göre Sharp, güçlü merkez bankası alımlarının küresel olarak altına olan talebin artmasına yardımcı olduğunu, Fed'in yaklaşımına bağlı olarak altının daha iyi performans gösterebileceği daha yumuşak bir parasal ortam oluşacağını düşündüklerini belirterek, “Altının ons fiyatının bu yıl 1950 dolara ulaşmasını beklesek de, bu tahminin üstü yukarı yönlü olarak açık” şeklinde konuştu. Sharp önümüzdeki döneme ilişkin beklentileri de değerlendirdi.

Altın düşer mi, yükselir mi?

2023 yılında göstereceği performsans en çok merak edilen emtia ürünlerinin başında olan altının seyri ABD ve dünya ekonomisinden gelecek olan olumlu haberlere bağlı. ABD'de faiz artırımı hızının yavaşlaması sinyali altını güçlendirdi. Küresel piyasalarda toparlanma evresine geçilirken altın ons kanadında değer kazandı. Ülkemizde de gram altın yurt içi döviz kuru hareketlerine bağlı olarak oynaklık gösterbilir.

NOT: Bu içerikte yer alan görüşler yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Haber Ara