Dolar

34,1401

Euro

37,7585

Altın

2.917,79

Bist

8.898,23

Grant Wahl kimdir, nasıl öldü?

Grant Wahl kimdir, nasıl öldü? Katar 2022 FİFA Dünya Kupası maçlarınaLGBTİ simgesi olan gökkuşağı tişörtüyle girmeye çalışan Grant Wahl adlı gazeteci geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı. Kısa süre sonra serbest bırakılan Grant Wahl'ın Dünya Kupası'ndaki müsabakayı izlerken aniden fenalaştığı ve daha sonra hayatını kaybettiği açıklandı. Ölen gazetecinin kardeşi Eric Wahl ise 'Ağabeyim öldürüldü' dedi. Dünya gündemine oturan bu gelişmenin ardından Grant Wahl kimdir sorusu gündeme gelmeye başladı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-10 12:41:28

Grant Wahl kimdir, nasıl öldü?

Katar 2022 Dünya Kupası'nda yarı final heycanına geçildi. Pek çok favori takımın elendiği turnuvaya son olarak Brezilya veda etti. Dünya Kupası oynanmaya devam ederken bir gazetecinin öldüğü haberi de duyuruldu. ABD'li gazeteci Grant Wahl Arjantin-Hollanda maçını takip ettiği sırada fenalaştı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan gazeteci daha sona hastaneye kaldırıldı. İlerleyen saatlerde ise Grant Wahl'ın hayatını kaybettiği duyuruldu. Peki Grant Wahl kimdir? ABD'li gazeteci Grant Wahl nasıl öldü?

Grant Wahl kimdir?

Grant Wahl (8 Aralık 1974 yılında dünyaya geldi. ABD'de pek çok kanalda spor muhabirliği ve yazarlığı yapıyordu. CBS Sports'ta Amerikan spor muhabiri ve futbol analisti olarak görev yapıyordu. Ayrıca Beckham Deneyi (2009) kitabının da yazarıdır.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kolej basketbolu ve futbolu ile yakından ilgilidir.

Wahl, 2011'de FIFA başkanlığına aday oldu, ancak bir futbol federasyonundan onay alamayınca kampanyasını geri çekti. 2020'de Sports Illustrated'tan ayrıldı ve kendi Substack haber bültenini kurdu.

Grant Wahl'in adı bundan günler önce giydiği LGBTİ temalı tişört ile maçlara girmeye çalışırken duyulmuştu. Staddan çıkartılan Grant Wahl bir süre gözetim altında tutulmuştu.

CBS'te çalışan Grant Wahl, ABD-Galler maçını haberleştirmek için Er Reyyan'daki Ahmed bin Ali Stadyumu'na gidiyordu.

Wahl attığı tweette, "Güvenlik görevlisi beni ABD-Galler maçı için stadyuma almayı reddediyor" yazdı. Gazeteci, güvenlik görevlisinin kendisine, "Tişörtünü değiştirmelisin. Buna izin verilmiyor" dediğini belirtmişti.

Dünya gündemine gelen Grant Wahl'in hayatını kaybettiği açıklandı.

Gökkuşaklı tişört giydiği için stadyuma girilmesine izin verilmeyen ABD'li gazeteci Grant Wahl Arjantin-Hollanda maçı sırasında fenalaştı.

48 yaşındaki gazetecinin kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi.

Wahl'ın resmi ölüm nedeni henüz açıklanmazken, kardeşi Eric Wahl ise gazetecinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Wahl'ın eşi Celine Gounder, ölüm haberini duyunca şoke olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price da Wahl'ın ailesiyle yakın iletişimde olduklarını bildirdi.

Grant Wahl nasıl öldü?

Grant Wahl'in ölüm nedenine dair henüz yetkililerden bir açıklama gelmedi ancak Wahl'in bir süredir sağlık sorunları yaşadığı belirtiliyor. 

Grant Wahl  internet sitesindeki bir yazısında sağlığına dair açıklamada buunmuş ken kendisini iyi hisstemediğini belirtmişti. Wahl az uyku, yüksek stres ve çok çalışma nedeniyle kendini iyi hissetmediğini, bu nedenle FIFA Basın Merkezi'ndeki sağlık kliniğine gittiğini duyurmuştu. 

SON VİDEO HABER

Fermuar yöntemiyle ambulansa yol verdiler

Haber Ara