Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Güvenli ödeme sistemi geliyor! Artık dolandırıcılık sona erecek!

Güvenli Ödeme Sistemi, ikinci el araç satışlarında dolandırıcılığı ortadan kaldıracak! Uzmanlar, satış bedelinin gerçek fiyatla beyan edilmesi gerektiğini belirtiyor.

4 Saat Önce Güncellendi

2024-09-21 09:47:44

Güvenli ödeme sistemi geliyor! Artık dolandırıcılık sona erecek!

Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül itibarıyla ikinci el araç satışında zorunlu hale gelecek. Sistem, dolandırıcılık riskini en aza indirerek alıcı ve satıcı arasındaki para transferini noter aracılığıyla güvence altına alacak. Uzmanlar, satış bedelinin doğru beyan edilmesi gerektiği konusunda tüketicileri uyarıyor.

YENİ DÖNEM: GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışlarında dolandırıcılığı önlemek amacıyla geliştirilen Güvenli Ödeme Sistemi'ni 27 Eylül'de zorunlu hale getiriyor. Bu sistem sayesinde, araç alım-satımında para transferleri artık noter aracılığıyla gerçekleştirilecek, bu da dolandırıcılık risklerini en aza indirecek.

SATIŞ BEDELİNİ GERÇEK FİYATTAN GÖSTERİN

TÜKONFED Başkanvekili Av. İbrahim Güllü, sistemle birlikte tüketicilere önemli bir uyarıda bulunarak, "Satış bedelini gerçek fiyattan gösterin" dedi. Gerçek dışı beyanlar, olası sorunlarda tüketici haklarının savunulmasını zorlaştırabilir.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEN DESTEK

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, yeni sistemin dolandırıcılığı bitireceğini belirtti ve sektörde güveni artıracağını söyledi. Ertemel, bu sistemin sektöre büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

NASIL İŞLEYECEK?

Yeni sistemde, alıcı parayı önce notere yatıracak, satış işlemi tamamlandıktan sonra noter bu parayı satıcının hesabına aktaracak. Böylece alıcı ve satıcı arasında para transferi noter güvencesiyle yapılmış olacak.

SON VİDEO HABER

Jandarma ve Emniyet için alınan yeni araçlar tanıtıldı

Haber Ara