Dolar

34,2357

Euro

37,7979

Altın

2.933,29

Bist

8.898,23

Hac son başvuru tarihi 2023 (Kura ne zaman çekilecek?)

Hac ön kayıt başvurusu için son güne gelindi. Peki Hac son başvuru tarihi hangi gün, hac kuraları ne zaman çekilecek? İşte detaylar...

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-30 12:17:50

Hac son başvuru tarihi 2023 (Kura ne zaman çekilecek?)

Milyonlarca hacı adayının beklemiş olduğu hac ön kayıt başvurusunun son gününe gelindi. Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz günlerde bu süreyi uzatmıştı. Peki ama tekrar hac ön kayıt başvurusu süresi uzatılır mı?

Hac son başvuru tarihi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hac başvurularının son günü 26 Ocak olarak belirlenmişti. Yoğunluk ve talebin fazla olması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Hac ön kayıt başvurularının süresinin 31 Ocak gününe kadar uzatıldığını açıkladı.

E-devlet üzerinden yapılacak olan ön kayıt başvurularına talep yoğun. Hac ibadetini yerine getirmek isteyen adayların kuraları Şubat ayında katsayıya dayanan kura sistemi ile belirlenecek.

Hac kuraları nasıl çekiliyor?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçtiğimiz yıllarda başvuruda bulunanların kuraya nasıl dahil edildiğini açıkladı. Erbaş'ın açıklamalarına göre; ilk kez başvuran adayların başvuruları 1, 2 sene önce başvuran adayların 4, 3 sene önce başvuran adayların ise 9 defa kuraya dahil edildiğini belirtti. Buna göre önceden başvuru yapan kişilerin kurada çıkma ihtimali artmış oluyor.

Aynı zamanda 2020 yılında Kovid-19 salgınınds 65 yaş üstü kısıtlaması nedeniyle hacca gidemeyen adayların kuraya katılmaksızın doğrudan hacca gidebileceği açıklandı. 2020 yılında kayıt yaptıran 65 yaş üstü hacı adayları kuraya dahil edilmeden hak kazanmış olacak.

Kura ne zaman çekilecek?

Hac kuralarının ne zaman çekileceği konusunda henüz Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılmadı. Şubat ayında konu ile ilgili yeni bir açıklama yapılması bekleniyor. Yeni bir bilgi aktarıldığında haber sitemizden hac kuralarının ne zaman çekileceğine dair bilgi edinebilirsiniz.

Haber Ara