Dolar

34,1115

Euro

38,1406

Altın

2.872,00

Bist

9.933,08

Hafta sonu Türkiye genelinde yağışlı geçecek!

Hafta sonu Türkiye genelinde yağışlı geçecek. Sıcaklıklar Eylül ortalamasının altına düşecek. Meteoroloji, Doğu Karadeniz'de kuvvetli sağanak uyarısı yaparken, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor.

5 Saat Önce Güncellendi

2024-09-20 10:41:55

Hafta sonu Türkiye genelinde yağışlı geçecek!

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Türkiye genelinde hafta sonu yağışlı geçecek. Sıcaklıklar ise Eylül ortalamalarının altına düşecek. Doğu Karadeniz, Kırklareli ve Ordu çevrelerinde kuvvetli sağanak, Rize ve Artvin'de ise çok kuvvetli yağış bekleniyor. Ayrıca, üç il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

HAVA DURUMU DETAYLARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Marmara'nın kuzeyi, Toroslar bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in geneli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Kırklareli, İstanbul Avrupa Yakası ve Ordu çevrelerinde yağışın kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
"Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli yağış bekleniyor" diye belirten Meteoroloji, sel, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

HAFTA SONU HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK
"Pazar günü, Cumartesi'ye göre daha serin olacak" diyen NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, hafta sonu sıcaklıkların Eylül ortalamalarının altında seyredeceğini belirtti.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU
İstanbul'da Cumartesi günü yağmur "aralıklı ve orta kuvvette" olacak. Poyraz rüzgarı ile hissedilen sıcaklık 21 dereceye kadar düşecek. Ankara'da öğleden sonra kısa süreli şiddetli yağmur beklenirken, İzmir 29 derece açık olacak. "Bursa'da öğleden sonra yağmur geçişleri bekleniyor". Antalya ise parçalı bulutlu 30 derece.

MARMARA'DA YAĞIŞ
Marmara'da hava "kapalı ve orta kuvvette yağışlı" geçecek. Edirne ve Sakarya'da ise yağış "uzun aralıklı ve hafif" olacak.

İÇ ANADOLU'DA YAĞMUR
Cumartesi günü Eskişehir ve Konya bölgesinde yağmur beklenirken, Pazar günü Kayseri, Sivas boyunca yağış etkili olacak.

AKDENİZ VE EGE'DE HAVA DURUMU
Akdeniz'de Isparta'dan Adana'ya kadar bölge genelinde "gök gürültülü sağanaklar" etkili olacak. Ege'de Manisa ve Muğla 30 derece, Bodrum ise 28 derece.

HAFTA SONU KARADENİZ'DE YAĞIŞ DEVAM EDECEK
Karadeniz'de yağışlar sürecek, özellikle Sinop-Samsun arasında kuvvetli sağanaklar olacak. Bolu 24, Trabzon 25 derece yağış alacak.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA YAĞIŞ
Doğu Anadolu'da yağışlar daha çok Erzurum, Ağrı ve Van çevresinde etkili olacak. Güneydoğu'da uzun bir aradan sonra Pazar günü şiddetli yağış bekleniyor.

Haber Ara