Dolar

34,0565

Euro

38,0492

Altın

2.827,77

Bist

9.975,61

Hüseyin Durmaz kimdir? Büyük Türkiye Partisi oy oranı ne kadar, yüzde kaç?

YSK tarafından seçime katılabilme yeterliliğine sahip olan partiler arasında gösterilen Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Durmaz milletvekili aday listesini geri çektiklerini, seçimde Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıkladı. Peki Hüseyin Durmaz kimdir? Büyük Türkiye Partisi oy oranı ne kadar, yüzde kaç?

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-04-12 16:22:59

Hüseyin Durmaz kimdir? Büyük Türkiye Partisi oy oranı ne kadar, yüzde kaç?

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı. Partiler bir yandan miting programlarına devam ederken bir yandan da seçimde ittifak çalışmalarını sürdürüyor. Seçimlere katılabilme yeterliliğine sahip olan Büyük Türkiye Partisi'nden gelen hamle son dakika olarak duyuruldu. Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Durmaz YSK'ya sunlan milletvekili listelerini geri çektiklerini, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıkladı. Durmaz açıklamasında "Büyük Türkiye Partisi olarak, 28. Dönem Milletvekili adaylarımızı, Cumhur İttifakı'nı desteklemek üzere, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemek üzere geri çekiyoruz." dedi.

Hüseyin Durmaz kimdir?

Hüseyin Durmaz Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanıdır.

1952 senesinde Konya'nın Ilgın ilçesi Sadık köyünde dünyaya gelmiştir.

Çocukluğu Kkonya'da geçen Hüseyin Durmaz ilk, orta eğitimini de Konya'da tamamlamıştır.

Sadık İlkokulunda eğitim hayatına başlayan Hüseyin Durmaz ortaokulu Ilgın ortaokulunda tamamladı. Daha sonta Liseye İzmir Atatürk lisesinde başladı.

Ailesinin ekonomik durumu oldukça kötü olan Hüseyin Durmaz kitap defter alamayacak durumda oldukları için akşam lisesinde eğitimine devam etti.

İş hayatına gıda sektöreünde çalışarak başladı. Daha sonra çeşitli alanlarda yatırım yaparak farklı iş alanlarına yöneldi. İnşaat sektöründa faaliyet gösteren Hüseyin Durmaz büyük çapta fabrikalar, özel liman inşaatları yapmıştır.

Basın ve gazetecilik mesleğine de merak salan Hüseyin Durmaz 1989 yılında Bakırçay bölge gazetesini kurdu.

Ardından 1991 yılında da Ege Bölgesi Anadolu Basın birliğini kurdu.

Haber Yedigün ve Ege yeniyüzyıl gazetesi genel yayın yönetmenliğini yapmaktadır.

Hüseyin Durmaz üç çocuk sahibidir. Hüseyin Durmaz Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Hüseyin Durmaz siyasi hayatı

Hüseyin Durmaz siaysete MHP ile başladı. 1994 yılı MHP Aliaga Belediye Başkan adaylığı, 1995 yılı MHP İzmir milletvekili aday adaylıgı, 2015 yılı Adalet Partisi kurucu ve GİK üyeliği ile DYP genel başkan yardımcılığı ve teşkilat işleri başkanlığı görevlerinde bulundu.

Büyük Türkiye Partisi oy oranı ne kadar, yüzde kaç?

Büyük Türkiye Partisi oy oranı hakkında anket çalışması bulunmuyor. Büyük Türkiye Partisi, 16 Eylül 2020 tarihinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren bir siyasi partidir. Parti 2023 Türkiye genel seçimleri için YSK tarafından seçime girebilecek partiler listesinde yer almıştır.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara