Dolar

34,1084

Euro

38,1156

Altın

2.880,58

Bist

9.900,25

İBB kentsel dönüşüm başvurusu | İBB İstanbul Yenileniyor başvurusu nasıl yapılır?

İBB kentsel dönüşüm başvurusu | İstanbul'da 7'nin üzerinden büyük bir deprem bekleniyor. İstanbul'un depremi en az hasarla atlatabilmesi için öncelikle 300 bin konutun acil olarak yenilenmesi gerektiği ifade ediliyor. Kahramanmaraş deprem afetlerinin ardından vatandaşlar depreme dayanıksız olduğunu düşündüğü evlerini kentsel dönüşüme sokmak istiyor. Bunun için İBB de İstanbul Yenileniyor uygulaması ile vatandaşlara destek oluyor. Peki İBB İstanbul Yenileniyor başvurusu nasıl yapılır?

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-02-22 16:05:16

İBB kentsel dönüşüm başvurusu | İBB İstanbul Yenileniyor başvurusu nasıl yapılır?

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetti. Ülkemiz deprem gerçeğiyle bir kez daha acı çekilde yüzleşti. Deprem riski olan illerimizde vatandaşlar evlerinin depreme karşı dayanıklı olup olmadığını sorgulamaya başladı. Vatandaşlar ayrıca yaşadığı konutarı kentsel dönüşüme sokarak depreme karşı dayanıklı hale gelmesini istiyor. İstanbul'da yıllarıdır büyük bir deprem olacağı ifade ediliyor. İstanbullular depreme hazırlıklı olması için öncelikle konutlarını depreme karşı güçlendirmek zorunda. İstanbul'da kentsel dönüşüm istekleri artmışlen İBB de "İstanbul Yenileniyor" ile vatandaşlara hizmet veriyor.

İBB kentsel dönüşüm başvurusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden KİPTAŞ, İmar AŞ ve BİMTAŞ'ın bulunduğu Şehircilik Grubu Koordinatörlüğü, depreme karşı güvenli yapılar oluşturmak için İstanbul Yenileniyor Platformunu kurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “istanbulyenleniyor.com ile dönüşümü birlikte başaracağız” sözleriyle lanse ettiği platform, 5 Temmuz'dan bu yana İstanbullulara hizmet veriyor. İBB, bu platformla riskli yapılarını dayanıklı konutlara dönüştürmek isteyen vatandaşların başvurularını alıyor. Tüm süreç boyunca yol haritası sunarak, yapılarını yeniliyor. Kentsel dönüşüm konusunda, geçmişteki olumsuz örnekler yüzünden güvensizlik duyan vatandaşlar, İBB çatısı altında kurulan bu platform sayesinde binalarını güvenli şekilde dönüştürebiliyor. Ayrıca İBB kentsel dönüşüm masası üzerinden de bilgi sahibi olabilirsiniz.

İBB İstanbul Yenileniyor başvurusu nereden yapılır?

İstanbul Yenileniyor, İstanbul'da risk altındaki konut stokunun güvenli, depreme dayanıklı, çevreyle dost yapılara dönüştürülmesini amaçlayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri olan KİPTAŞ, İstanbul İmar AŞ ve BİMTAŞ'ın paydaş olduğu online bilgilendirme ve destek platformudur. Bu platform, olası İstanbul depremine karşı dayanıksız olduğunu düşündüğünüz yapınızın yenilenmesi sürecinde yardımcı ve yol gösterici olmayı hedeflemektedir.

İlk etapta başvurunuzun olumlu değerlendirilebilmesi için kriterlerimiz; parselin özel mülkiyette yer alması ve bu yapıların 1999 yılı öncesinde yapılmış olmasıdır. Eğer bulunduğunuz yapı bu kriterlere sahipse ve yapınızın riskli olduğunu düşünüyorsanız, hemen istanbulyenileniyor.com'dan başvurunuzu yapabilirsiniz.

İBB kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

1. Aşama

İstanbul Yenileniyor başvuruları için öncelikle www.istanbulyenileniyor.com adresine gidilmedildir.

Başvuru Yap butonuna tıklanır.

Giriş sayfasında Kayıt Ol butonuna tıklanır.

Kayıt Ol formu doldurulur.

Cep telefonuna gelen doğrulama kodu girilir.

Başvurularım sayfasından Yeni Başvuru Yap butonuna tıklanır.

Başvuru Formu doldurulur.

Başvur butonuna tıklanır.

“Başvurunuz bize ulaşmıştır.” mesajı başvuru sahibine SMS ile bildirilir.

Başvuru durumu, Başvurularım sayfasından takip edilir. Başvuru detayları için Detay Görüntüle butonuna tıklanır.

Başvurular incelemeye alındığında Başvurularım sayfasındaki Durum sekmesinde “Başvurunuz İncelenmektedir.” mesajı yer alır.

Bilgilendirme Formu hazırlandığında başvuru sahibine SMS gönderilir.

Başvurularım sayfasındaki Durum sekmesinde “Bilgi Formu Tarafınıza İletilmiştir.” mesajı yer alır. Başvurularım sayfasından Detay Görüntüle butonuna tıklanır.

Bilgi Formunu Görüntüle butonuna tıklanır.

2. Aşama

Bilgi Formunda yer alan gerekli belgeler ve 3'te 2 çoğunluğun imzaladığı Başvuru / Temsil Yetki Belgesi sisteme yüklenir ve Gönder butonuna tıklanır.

Başvurularım sayfasındaki Durum sekmesinde “Ön Teklif Başvurunuz Alınmıştır.” mesajı yer alır.

Ön teklif formu hazırlanınca “Ön Teklif Formu hazır” bilgisi başvuru sahibine SMS ile iletilir.

Başvurularım sayfasındaki Durum sekmesinde “Ön Teklif Formu Tarafınıza İletilmiştir.” mesajı yer alır. Detay Görüntüle butonuna tıklanır.

Ön Teklif Formunu Görüntüle butonuna tıklanır.

Ön Teklif Formu ve Asgari Mahal Listesi görüntülenir.

3. Aşama

İndirilen Ön Teklif Kabul Belgesi 3'te 2 çoğunluk tarafından imzalanır.

Ön Teklif Kabul Belgesi sisteme yüklenir.

Başvurularım sayfasındaki Durum sekmesinde “Uzlaşma Başvurunuz Alınmıştır.” mesajı yer alır.

“Ön Teklif Kabul Belgesi onaylanmıştır.” bilgisi başvuru sahibine SMS ile iletilir

Yüz yüze görüşmeler başlar, vatandaş talepleri ve yapılaşma koşulları çerçevesinde proje hazırlanır. Uzlaşma ve yapım ihalesi süreci başlatılır.

SON VİDEO HABER

'Fenerbahçeliliğimin zekatını versem yedi sülalenizi...'

Haber Ara