Rahmet, bereket ve mağiret ayı Ramazan nihayet geldi. Ramazan ayında yerel yönetimler ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ediyor. Ramazan ayının ruhuna uygun olacak çekilde evlere sıcak yemek servisleri yapılıyor. Ayrıca çeşitli ürünlerden oluşan Ramazan kolileri de ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor. Ramazan ayında hayır işlemenin en hızlı yolundan biri de ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi vermektir. Özellikle son yıllarda hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşların sofralarındaki çeşit sayısı bir hayli azaldı. İhtyaç sahipleri ise İBB ramazan kolisi nasıl alınır? İstanbul belediye erzak yardımı başvurusu nereye yapılır? sorularına yanıt aramaya başladı.
İBB ramazan kolisi nasıl alınır?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de sosyal yardımlarına Ramazan ayında da devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi olarak kayıtlı olan kimselere Ramazan boyunca erzak yardımları da devam edecek. İBB ramazan kolisi almak için öncelikle ihtiyaç sahibi olmak ve bunu kanıtlamak gerekiyor. İstanbul'da yaşayan muhtaç hanelere destek Ramazan ayında da devam edecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlar öncelikle T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüklerine başvurda bulunabilir. İstanbul Ramazan kolisi erzak yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden de yapılabilir.
İstanbul belediye erzak yardımı başvurusu nereye yapılır?
E-devlet üzerinden sosyal yardımlar için başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca Ramazan kolisi almak için mahalle muhtarı ile irtibata geçerek nasıl bir yol izlenmesi konusunda bilgi alabilirsiniz. Bunun dışında çeşitli hayır ve yardım kuruluşları da ramazan kolisi yardımı yapıyor. Kızılay ellerinde olan ihtiyaç sahipleri listesine göre erzak yardımlarına devam ediyor.
2023 İBB Ramazan kolisi yardımı nereden alınır?
Yerel yönetimler, STK'lar, vakıflar, dernekler ve yardım kuruluşları Ramazan ayında da ihiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ediyor. Bu yardımların arasında gıda yardımı ve Ramazan kolisi yardımı da var. İhtiyaç sahibi vatandaşlar erzak yardımı başvurularını e-devlet üzerinden yapabiliyor. e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra "Sosyal Yardım Başvuruları" kısmını dolduran vatandaşlarımız ikamet ettikleri belediyeye yardım başvurusu yapabiliyor.
e-Devlet Ramazan kolisi başvurusu
23 Mart – 21 Nisan 2023 tarihleri arasında Ramzan ayı yaşanacak. Milyonlarca Müslüman oruç tutarken ihtiyaç sahiplerine de yardım eli uzatılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen ailelere gıda desteği yıl boyunca sağlanıyor. https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresi üzerinden sosyal yardım başvurusu yapabilirsiniz.
Ramazan kolisi nedir?
Ramazan ayında yardımlaşmanın ve hayır işlemenin en güzel ve en anlamlı olanı belki de Ramazan kolisidir. Ramazan kolisinde bir aile için temel ihtiyaç ürünleri bulunur. Ramazan ayında ailenin sofrasındaki ürünlerin çeşitlenmesi amacıyla yardım yapılır.
Ramazan kolisi fiyatları 2023
Ramazan kolisi fiyatları içeriği ve ürün sayısına göre değişiklik gösteriyor. Marketlerde 300 TL-600 TL arasında ramazan kolisi almak mümkündür. Ramazan kolisinin boyutu ve içeriği arttıkça fiyatı da artmaktadır.
Ramazan kolisinde neler var?
Ramazan kolisi içeriğinde temel gıda malzemeleri bulunur. Mercimek, kuru fasulye, nohut, bulgur ve pirinç gibi bakliyatların yanında makarna, salça, un, şeker, tuz ve yağ gibi gıdalar da Ramazan kolisinde yer alır. Ayrıca çocukların sevdiği kahvaltılıklarçikolatalar da Ramazan kolisinde yer alır.
İBB hakkında
İstanbul Büyükşehir Belediyesi veya kısaca İBB, İstanbul ilinin belediye işlerinden sorumlu devlet kurumudur. Kırım Savaşı sonrasında Avrupa ülkeleri ile ilişkilerin artması ve devlet kurumlarının batı ülkelerine benzetilmeye çalışması sonrasında, 1855 tarihli Bâb-ı Âli kararıyla İhtisap Nezareti'nin kaldırılması sonucunda kurulmuştur.[4] Şu anki Büyükşehir belediye başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi üyesi Ekrem İmamoğlu'dur.
İstanbul'un Fethi sonrasından Tanzimat'a kadar belediye faaliyetleri için şehir, Dersaadet ve Bilâd-ı selâse (Üsküdar, Galata, Eyüp) olarak dört ilçeye ve bu dört ilçe de kırk şubeye ayrılmıştı. Başkan görevini yürüten kişiye ise İstanbul Efendisi (kadısı) denmekteydi. Kadı direkt olarak Sadrazam'a bağlıydı.
Ramazan nedir?
Ramazan Hicrî takvime göre 9. ay ve İslam dininin inancına göre Peygamber Efendimiz'e Kur'an ayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarca oruç tutulmaya ve Terâvih Salat'ına başlanılan aydır. Bu ayda oruç tutmak, İslam'ın beş temel şartından biridir. Ay'ın hilal görünümünün ilk görülüşünden itibaren 29 veya 30 gün boyunca Ramazan'ın sürdüğü, hadislerden alıntılanarak hesaplanmıştır.
Şafaktan gün batımına kadar oruç tutmak; akut veya kronik hastalığı olan, seyahat eden, aşırı yaşlı, emziren, hamile, şeker hastası ve ergenliğe girmemiş olan kişiler dışında tüm Müslümanlar için farzdır (zorunludur). Şafak öncesi yemeğe sahur, orucun bozulduğu akşam yemeğine ise iftar denir.
Orucun manevi mükafatlarının (sevap) Ramazan ayında katlanarak arttığına inanılır. Bu inanca göre Müslümanlar, sadece yiyecek ve içecekten değil, aynı zamanda tütün ürünlerinden, cinsel ilişkilerden ve günahkar davranışlardan da kaçınırlar; bunun yerine kendilerini daha çok namaza ve Kur'an okumaya adarlar.